Kenno je napisao(la):Ubačen u brzinu, bez pritisnutog gasa, motor ništa ne troši - ali samo do određenih obrtaja.
ZELA GTI je napisao(la)::icon_eek:
Teorijski, da imate nizbrdicu od 1000 km mogli bi je preći kočenjem motorom bez kapi goriva
elektricar je napisao(la):nece trosit sve dok ne padne negdje oko 1500 rpm tad se osjeti blagi trzaj onda opet pocne ubrizgavat
ZELA GTI je napisao(la):Jako samouvjeren odgovor od osobe koja se u leru spušta nizbrdo
muza je napisao(la):po meni je teoretski moguće da auto kada ide niz nizbrdicu u brzini ne toši ništa a u leru troši....(nemora biti tako,ali po meni je ovo objašnjenje)
koliko ja kontam rad motora i prijenos snage koju motor proizvodi na točkove....
Energija je energija,nebitno kojeg je ona oblika....za rad motora treba energija i po meni je nebitno dolazi li ona od ''eksplozije'' smjese goriva koja gura klipove i okreće radilicu ili ona dolazi od inercije auta kada ide niz nizbrdicu i tada točkovi okreću radilicu preko mjenjača....jer kada je auto u brzini mjenjač je ''spojen'' na motor i točkovi preko poluosovina i mjenjača okreću motor,a kada je auto u leru mjenjač nije ''spojen'' na motor i treba mu drugi oblik energije da ga pokrene a to je smjesa goriva koja ''eksplodira'' i stvori se toplinska energija koja ga pokreće....
mislim da je ovo teoretski moguće ,sada da li je tako zapravoo to neznam...