Poskupljenje goriva!!!

Poskupljenje goriva!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Šta mislite o novim poskupljenjima goriva???Da li je opravdano???Zbog čega uopšte dolazi do poskupljenja i na osnovu čega oni formiraju cijenu,po kojoj logici je kada je barel bio duplo skuplji cijena je bila 2,2 a sad polako opet približavaju tu cijenu...Da li mi kao potrošači imamo ikakva prava i možemo li uopšte uticati na ovo???Da li će ova naša država ikad zakonski regulisati određivanje cijena naftnih derivata i samovolju ovih pumpadžija ili ćemo idalje ovaj miks vode i lože sa kojom kapljicom dizela skupo plaćai???
 
Član
Ne mozes nikako uticati na to a ista stvar se desava i u regionu...naftni preradjivaci odredjuju cijene po kako oni vole reci, "cijeni barela nafte na svjetskom trzistu" koje nikad nisu ni pratili kako treba nit je ta cijena bila uskladjena sa cijenom barela...najbrzi su kad treba dignut cijene cim skoci barel a kad padne expeditivnost spustanja cijene im nije bas jaca strana...avaz je pisao o tome u vise navrata...nemamo neki funkcionalan zavod za zastitu potrosaca tako da ti je tako kako je...sipaj i vozi i nadaj se skorijem padu cijena...
 
Član
Znam ja to sve ali poludim kad vidim koje samo izgovore prodaju kao pada potražnja(sad kad ljudi idu na odmore ko ide na more sipa pun rezervoar,ima ovih naših stranaca što su došli na odmore,prolaze stranci kroz našu zemlju idu u Hrvatsku na more.Kad skoči 10 centi barel oni dižu cjenu isti dan kad pojeftini par dolara ništa,kad se dižu cijene svi u istoj sekundi dižu kao svi su potrošili zalihe u isto vrijeme...Ali šta ćeš u ovoj zemlji se izgleda možeš jedino poklopiti ćutiti i trpiti...
 
Početnik
oni cijene lako dizu al se problem javi kad treba spusti...:icon_rolleyes:

dizu po 7-8 feninga a spustaju po 1-2fening:icon_mad:

po meni taj barel ne znaci puno,bar ne u evropi...


plin zakon,neka njeg ne dizu...:icon_smile:
 
morate znati da cijenu goriva dosta diktiraju rafinerije od kojih dovlacimo gorivo. i jos je od skora uvedena dodatna taksa od 10 Kf tako da se i ne moze bas porediti sa nekim proslim godinama kada je cijena barela bila slicna..
 
Član
Mislim da je za ove cijene kod nas najkrivlja vlada :icon_cry:, gamad ne možeš nahranit koliko mogu potrošit i pokrast, to treba tuć i ne dat im ni umrijet ni plakat :icon_mad:
 
Početnik
jedu g*vna sa svoim poskupljenjem nista pametnije necu cuti od njih nego poskupljenje goriva a sve se nema sve kriza
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top