@ menjic
druze, sve to sto ti navodis i da se adekvatno reklamira i da imaju baneri i da imaju kalendari i da svaki klub pokusa u svom gradu nesto napraviti, sve je to vec vidjeno i vec pokusano...
sreto je dobro napisao, kako bi SR bio pun posjetilaca potrebno je animirati lokalnu publiku koja na prvi mah uopste nije zainteresirana za SR, jer ovi koji prate svakako znaju (ukoliko zele da znaju) ...
uvijek je dobro iznositi nove ideje i mozda se nesto od toga i realizuje, ali sto vise citam ovu temu sve vise dobijam osjecaj da se o takmicenjima prica kaoi da se ama bas nista ne radi ili da je sve na najgorem mogucem nivou, sto uopste nije istina..
evo npr ove godine je odrzano 13 utrka (u regiji HR, SLO i BiH) i jos 3 slijede znaci ukupno 16 u 2010-oj ! ja sam bio na 11 od tih 13 do sada i mogu reci da sam se navozao sit...
cinjenica jeste da ce nesto morati uraditi u 2011-oj jer prema trenutnom stanju organizatori su oni koji vecinom izvuku deblji kraj... ipak, misljenja sam da i sami organizatori znaju gdje su tacke koje mogu popraviti..
ono na cemu bi trebalo raditi jeste podrska tim organizatorima i edukacija sire javnosti o ovom vidu takmicenja kako bi cesce posjecivali SR takmicenja i time omogucili organizatorima da dalje ulazu u sljedeca, a ukoliko postoji dovoljno novaca vjerujte da ideja ne manjka...
pozz