Od oglasavanja motora i menjaca iz Pontiac-a se izdesavalo dosta toga
Prvo se sasvim slucajno ispostavilo da drugarov drugar ima camac i da je nabavio motor koji mu ne odgovara posto ima aluminijumske glave, a da mu ovaj moj bas odgovara i dogovorimo se mi da samo zamenimo motore. Taj njegov motor je takodje 5.7l V8 ali iz sledece generacije Corvette/Camaro/Firebird-a, tzv. LT1 motor od 300KS

Potencijal motora je bruka, samo sa drugom bregastom, softverom, boljim izduvom i usisom tu je 400KS
Onako usput saznah da je decko kupio ceo auto iz USA i da je u pitanju Camaro 1993g, sa manuelnim menjacem T56, a to je upravo menjac koji je isao i na Viper V10 motor
Uglavnom, kupih ja i ostatak auta sa sve manuelnim menjacem za neke male pare, tako da ce uskoro da se pakuje LT1 5.7 V8 koji ide sraf na sraf kod mene u Pontiac, a V10 ce da priceka ipak, posto je ovo dosta bolja varijanta za sada. Motor je dosta laksi od V10, a uz minorne preravke kao sto sam naveo ide na 400KS, sto je vise nego dovoljno. Jos jedna interesantna stvarcica je da taj Camaro ima felne 17" od Corvette C4, mnogo dobro izgledaju
Sad za vikend skidam motor i menjac i idem po LT1/T56, pa ce biti i slicica.