Mogu ti ovoliko reći što se tiče 307-ice. Veliki servis me je koštao 570 u ovlaštenom, i to je bez permanta koji se izgleda trebao zamjeniti, ali oni su to previdjeli i španera na alternatoru, on se mjenja samo po potrebi, i to dvoje je dodatno još 100KM. Mali servis sam radio van ovlaštenog, i to me izašlo 230 maraka (ulje Total, filter ulja, zraka, klime, nafte, ruke). Ovaj nafte košta 80km, koji se mjenja svakih 50.000, mada ću ja najvjerovatnije svakih 30.000 s obzirom na naše gorivo, tako da ti bez toga dođe mali servis 150 sa rukama. A veliki sam radio u ovlaštenom zbog originalnih djelova, jer se na 1.6 motorima, ovim novim, mjenja svakih 180.000 pa nisam htio da rizikujem sa djelovima, dok ovaj 2.0 koji ti razmatraš ide na svakih 120.000. Još što sam ja radio kada sam ga tek kupio je zamjena reglera i remenice, 300km sa rukama, grijače nafte zamjenio, 120km četiri koštaju. I kupio šipku za ulje, 20km, ***** ih, plastična pa pukla. :lol: Tako je mene zapalo, jer auto je sad 6. godina, i samo su mu redovni servisi rađeni, a znaš kako stranci, prodaju kada dođe vrijeme malo ozbiljnijim ulaganjima u auto. Imaj na umu da ovaj 1.6 je malo skuplji na djelovima, na primjer termostat košta 120km jer se u paketu mjenja sa kućištem dok je za stariji model nekih 30-40Km. Možda je i sličan slučaj sa filterom nafte.