Pozdrav,
Potrebna mi je pomoc oko Stila Jtd 1.9 8v. 2002god 186 000km
Kada je vanjska temperatura iznad 9°C i kada naglo dam puni gas, dodje do 3000-3500 obrtaja izbaci mi gresku Engine fault P0191 Fuel Rail Pressure Sensor, auto predje u safe mode, nema turba, nema snage sve dok ne stanem, iskljucim kontakt i ponovo ga upalim.
Zimi pri nizim temperaturama mi se nikad to ne desava, mogu da ga stiscem kako i koliko god hocu.
Taj mi se problem desava vec godinama i sad mi je dosadio i hocu da ga rijesim.
Kopcanjem na dijagnostiku evo sta sam nasao:
Maf senzor na usisu zraka ocitava 10 puta nize vrjednosti od pozeljnih.
Na leru:
Actual air quantity ~30mg
Desired air quantity 300mg
Evo sta sam sve na njemu radio i nista se ne mjenja:
-Ociscen Egr i rad OK--na 90°C otvara do 35-40% a na leru 1%
- Kupljen nov Maf senzor Bosch- isti kao original
- Provjern zupcasti remen ---nije preskocio
- Sve cijevi, filter zraka, kuciste provjereno sve cisto, nigdje nema zacepljenja.
-Na turbu sa nosaca odsarafljen westgate, pomjeran rukom gore -dole, nista se ne mjenja.
Auto radi normalno, vuce rekao bih normalno mada bi mogao bolje i da ne prelazi vise u taj safe mode, ne dimi osim ako mu zadam pun gas al ni tad nista alarmantno, potrosnja ok, zadnjih 2500km --5,2l, ne trosi ulje u 15 000km decu-decu i po mozda potrosi.
Molim sa savjete onih koji se razumiju u ove motore.
Potrebna mi je pomoc oko Stila Jtd 1.9 8v. 2002god 186 000km
Kada je vanjska temperatura iznad 9°C i kada naglo dam puni gas, dodje do 3000-3500 obrtaja izbaci mi gresku Engine fault P0191 Fuel Rail Pressure Sensor, auto predje u safe mode, nema turba, nema snage sve dok ne stanem, iskljucim kontakt i ponovo ga upalim.
Zimi pri nizim temperaturama mi se nikad to ne desava, mogu da ga stiscem kako i koliko god hocu.
Taj mi se problem desava vec godinama i sad mi je dosadio i hocu da ga rijesim.
Kopcanjem na dijagnostiku evo sta sam nasao:
Maf senzor na usisu zraka ocitava 10 puta nize vrjednosti od pozeljnih.
Na leru:
Actual air quantity ~30mg
Desired air quantity 300mg
Evo sta sam sve na njemu radio i nista se ne mjenja:
-Ociscen Egr i rad OK--na 90°C otvara do 35-40% a na leru 1%
- Kupljen nov Maf senzor Bosch- isti kao original
- Provjern zupcasti remen ---nije preskocio
- Sve cijevi, filter zraka, kuciste provjereno sve cisto, nigdje nema zacepljenja.
-Na turbu sa nosaca odsarafljen westgate, pomjeran rukom gore -dole, nista se ne mjenja.
Auto radi normalno, vuce rekao bih normalno mada bi mogao bolje i da ne prelazi vise u taj safe mode, ne dimi osim ako mu zadam pun gas al ni tad nista alarmantno, potrosnja ok, zadnjih 2500km --5,2l, ne trosi ulje u 15 000km decu-decu i po mozda potrosi.
Molim sa savjete onih koji se razumiju u ove motore.