Pomoc, losa slika na tv...

Pomoc, losa slika na tv...

Član
GOLF TZ je napisao(la):
strujaze je napisao(la):
kabal,splitner i dzekovi(bananice)provjeriti,spoji tv direktno na izvor signala(bez splitnera i ostalih televizora da bude znaci samo taj tv spojen),provjeri na kojem podrujcu je slika dobra a gdje losa(VHF1,VHF3,UHF),ako je marka uredzaja VIVAX,ELIT,CLASSE,BIRA,NEO,VERSO itd veoma lako da je los MF ili birac,probaj pa se javi ;)

Samsung LCD 32" ...:D sutra cu uzeti pa cu to sve rastaviti pa javim rezultate....

hvala svima...:D

e onda nije birac 99%...do sada nikada nije dosao na servis s tim problemom,to ti je samo do ovog gore navedenog ili mu drugi tv pravi smetnje

Član
strujaze je napisao(la):
GOLF TZ je napisao(la):
strujaze je napisao(la):
kabal,splitner i dzekovi(bananice)provjeriti,spoji tv direktno na izvor signala(bez splitnera i ostalih televizora da bude znaci samo taj tv spojen),provjeri na kojem podrujcu je slika dobra a gdje losa(VHF1,VHF3,UHF),ako je marka uredzaja VIVAX,ELIT,CLASSE,BIRA,NEO,VERSO itd veoma lako da je los MF ili birac,probaj pa se javi ;)

Samsung LCD 32" ...:D sutra cu uzeti pa cu to sve rastaviti pa javim rezultate....

hvala svima...:D

e onda nije birac 99%...do sada nikada nije dosao na servis s tim problemom,to ti je samo do ovog gore navedenog ili mu drugi tv pravi smetnje

dzek cu sutra otici i kupiti najskuplji koji imaju...:) moguce da je do splitera... do kabla nije sto posto...:D :icon_smile:

hvala puno drug...

Član
odes do kablovskog operatera reci ce ti da je signal ok, odes na servis tv-a /posto je pod garancijom/ reci ce ti da je do kablovskog operatera a ne do tv-a..i tako prebacivanje loptice.. mada ja mislim da je do dzekova, i nemoj kupovat najskuplji jer kod mene jaran je kupio par komada i dzaba bacio pare i nista nije rijesio zovne ove iz kablovske oni ubace neki svoj i ok sve, fino ih zovnes kazes imas problem sa signalom ako imaju svoje dzekove splitere da ponesu i kapak =) uzmu ti cenera za dolazak i koju markicu za neki dzek =)

Član
Promijenili su poredak kanala te su sad na nekim kanalima slike užasne.I kod mene je sad tako,treba nazvati Eltu da pojačaju signal od razvodne kutije...

Član
Kolega sa posla imao isti problem. Uzeo lik LCD prije 20ak dana...slika losa snijeg i to sve. Na kraju bilo do kablovskog operatera u Tz.

Član
pa zar nemate "digitalnu kablovsku" :icon_rolleyes:... inace svi ovi lcd-i, pogotovi low-end modeli nisu nikako za analogiju...
a cuj moja tv rjesenje problema, how yes no, uzmes njihovu tv i nakacis sebi xxx drugih problema, stabilno ko wireles u bocvani... doduse ako ce se koristit samo jedan stb, pa i moze onda, ali dva stb-a i net, telefon, iskljucuj nesto :lol: :lol: