POMOC: Honda civic sedan 6.gen?

POMOC: Honda civic sedan 6.gen?

Član
Evo ovako raja: Nisam znao gdje temu da stavim, pa odlucih da je ovdje otvorim. Ako sam zgrijesio, nek administratori prebace na odgovarajuce mjesto... Dakle, interesuje me od vas hondasa s foruma informacija: Koje su razlike izmedju Honde Civic 6. generacije (sedan) pre-facelift i facelift? Najvise me zanima od kada do kada se proizvodila standardna, i facelift verzija? Takodjer i ostale karakteristike koje poznajete navedite, ja to nisam uspio naci nigdje na internetu. Vasa pomoc ce mi biti od velike koristi.. Takodjer molim i ove iskusnije, da navedu pri kupovini iste, na sta da se obrati paznja! HVALA LJUDI...

Član
etno je napisao(la):
Evo ovako raja: Nisam znao gdje temu da stavim, pa odlucih da je ovdje otvorim. Ako sam zgrijesio, nek administratori prebace na odgovarajuce mjesto... Dakle, interesuje me od vas hondasa s foruma informacija: Koje su razlike izmedju Honde Civic 6. generacije (sedan) pre-facelift i facelift? Najvise me zanima od kada do kada se proizvodila standardna, i facelift verzija? Takodjer i ostale karakteristike koje poznajete navedite, ja to nisam uspio naci nigdje na internetu. Vasa pomoc ce mi biti od velike koristi.. Takodjer molim i ove iskusnije, da navedu pri kupovini iste, na sta da se obrati paznja! HVALA LJUDI...

ja koliko znam razlika je samo sminka...

ovo je starija... znaci karambolka ima siroki otvor za usis zraka a nema ovih malih rupa kao na drugoj slici,i farovi su kod prve isli sa mutnim zmigavcem dok su kod facelift-a isli kristalni zmigavci...ostalo ja mislim da je isto..

800px-Tuned_%2796-%2798_Honda_Civic_Sedan_%28Auto_classique_Bellepros_Vaudreuil-Dorion_%2711%29.JPG

640px-1999-00_Honda_Civic_Sedan.jpg

OmO

Član
Ja mislim da ti niko bolje ne moze objasniti ;)

http://honda-tech.com/showthread.php?t=2278221

Član
Hvala ljudi puno. Mene je najvise interesovalo po pitanju godina proizvodnje, jer mi je covjek jedan rekao da je facelift njegova 2002. godiste? Da li je to moguce, ne znam :S ...

Član
nema 6.generacije a da je 2002 godiste, koliko ja znam, a sto se tice razlike izmedju standarda i redizajna, kao sto je gore neko naveo, samo sminka, motori, dijelovi, sve je isto potpuno... o kom motoru se radi? inace pouzdan auto, ja imam 6. generaciju coupea i prezadovoljan sam....

Član
1.7 benzinac, tako mi rece tip...

http://www.pik.ba/artikal/2300281/honda-civic/ da preciziram... i cujem savjete :)

EE9

Član
Sve mi se čini da je u pitanju coupe verzija (i to USDM) jer po motoru 1.7 i po godištu jedino to može i biti!
A btw ne znam što je lik na oglasu stavio "tuđu" sliku a k'o fol ozbiljan prodavac? :D
Zaista iritiraju tipovi koji bi nešto da prodaju a nisu u stanju par originalnih fotografija postaviti!
Očigledno nešto krije......ccccccc....

Član
I meni je sumnjivo, mozda je htio staviti onaj model poslije, sto ih ima dva komada na piku, amerikanci. Al mi opet premala cijena auta, nesto tu ocito smrdi. Kontaktiram ga par puta da mi kaze stanje auta, on govori nazovi. Zovem, ne javlja se...