Član
dumpors je napisao(la):nisam neki expert ali mislim da farovi ne bi trebali imati nikakav odusak, bar ovi noviji. I moze se rastaviti vjerovatno, maknuti kopce i onda standardno, malo grijati, malo povuci, potegni i to je to. Ako ima ikakav otvor, tuda ulazi vlaga iz zraka, kondenzuje se na promjeni temperature, ukapljava, magli itd.ArminM je napisao(la):zlatko1685 je napisao(la):neznam kako je kod pola jer nisam skidao far,samo izvana,neznam da li ces moci polirati iznutra far jer kontam da se nemoze razdvojiti providni plasticni deo od kucista.jedino finu krpicu strpati unutra i prebrisati
mislim da se moze skinuti "staklo", bas sam gledao i mislim da ga drzi par zakacki
meni prasine ima dole na sjenilu, a ima tragova vode na unutrasnjoj strani stakla, to mi kaplje s ovog gore dijela odakle mi i ulazi voda, to sam vidio, pa bih to rijesio silikonom, sve cu zadihtovati, svakako far ima onaj svoj odusak, ne bi mi trebalo stvarati vlagu poslije
napisao sam za odusak jer sam vidio da ga zmigavac ima, pa sam pretpostavio da ima i far, mada iskren da ti budem pojma nemam, nisam ih jos nikako skidao pa ne smijem tvrdit da sto posto ima,mozda si upravu