Član
fap je napisao(la):zanima me ja imam ovo
http://cgi.ebay.de/NANO-GLOSS-AUTO-POLITUR-VERSIEGELUNG-LACKREINIGER-/110453773670?pt=Autopflege_Wartung&hash=item19b78ed566
moze se nanjeti na plastiku i na staklo i lim i jako je ljepo
zanima me sta vi mislite sta je bolje rucno trljat ili pomocu masine ako da masine na sta trebam gledat kad budem kupovao prvenstveno cu ovo koristit za moje auto i jarana mi a za dalje cemos e dog
59 Eura :icon_eek::icon_eek: za 500 ml :icon_eek:
e sad jel polir pasta ili je nano polir ?
u svakom slucaju da bi ovo nanjeo na auto lak se mora perfektno pripremit jer onda nece imati efekta tj djaba bacanje para , znaci :
-uklanjanje necistoca pranjem
-uklanjanje necistoca u laku sa clay barom
-uklanjanje svih nedostataka na laku za jako ili srednje abrazivnom pastom
-poliranje , ovo je drugi korak koji uklanja tragove prvog i usput kako polira uklanja holograme nastale od abrazivne paste
-zastita sa polimernim premazom ( dugotrajno stiti lak )
- i tek sad nanosis NANO polir , jer nano cestice u nevidljive golim okom cak se ne vide ni pod mikroskopom i tokom utrljavanja one ulaze u pore koje se nalaze u laku i kad odstoje popune neravnine u laku i dobijas onaj perfekt sjaj i dubinu .
u osnovi ja ga ne koristim , jesam mozda 1-2 puta jer mi nema dugotrajnost kao sinteticki polimer koji traje od 6-9 mjeseci , nano spada za 3-4 mjeseca
ovo sve gore navedeno bez masine je patnja , a treba ti dobra rotaciona ( oko 500 KM ) i jos bolja orbitalna ( isto tako oko 500 KM ) i jos puno toga , jbg , skup je ovaj sport
dumpors je napisao(la):Uh hvala drug, mozes li samo pojasniti koju jacu traziti. Danas sam nasao 3M-ovu na decu se moze uzeti,oko 10KM,ali nisam uzao jer je to najfinija,a vec sam kao bio skontao da mi treba grublja. Ima li neka oznaka granulacije, znamm da gnjavim:icon_sad:MTR je napisao(la):@Dumpros : sve si dobro odradio sa granulacijom , samo sto ne smijes previse kvasit , tek kad vidis ono bijelo da izlazi tada papir radi svoje , Abro ti ne moze sklonut tragove slajfanja , kupi jacu pastu na grame , odes u prodavnicu lakova i kupi 50-100 grama 3M-a al najjace , to ti je oko 5-10 KM , onda trljaj
trazi 3M Fast Cut ili Fast Cut Plus , sifra na boci : 50417 , boca ima zeleni ili bijeli cep