allenton je napisao(la):znaci imam kategorije B1 i B i koja je sad procedura za dalje..neznam tacno koja je kategorija al kakva je procedura..
hvala
Streethunter28 je napisao(la):allenton je napisao(la):znaci imam kategorije B1 i B i koja je sad procedura za dalje..neznam tacno koja je kategorija al kakva je procedura..
hvala
Trebaju ti kategorije C i E za upravljanje šleperom. Najprije trebaš položiti C1
(C1 – upravljanje motornim vozilima za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a manja od 7500 kg ), pa onda nakon 1 godine iskustva možeš polagati prvo C, pa onda E.
allenton je napisao(la):Streethunter28 je napisao(la):allenton je napisao(la):znaci imam kategorije B1 i B i koja je sad procedura za dalje..neznam tacno koja je kategorija al kakva je procedura..
hvala
Trebaju ti kategorije C i E za upravljanje šleperom. Najprije trebaš položiti C1
(C1 – upravljanje motornim vozilima za prevoz tereta čija je najveća dozvoljena masa veća od 3500 kg, a manja od 7500 kg ), pa onda nakon 1 godine iskustva možeš polagati prvo C, pa onda E.
pa koliko to vremenski traje? 5 godina...eh
eMIRnAME je napisao(la):Isto trebam da polazem, i sutra idem da vadim ljekarsko, polazes prvo C1, i posle godinu dana imas pravo na polaganje c i e kategorije, to mozes odmah jedno posle drugog. Za C1 moras polozit i testove i moras ici odslusat neke casove, a kako sam skontao dalje za c i e nema testova. Za obuku C1 placas 300 km + 120 km izlazak + 60 km slusanje casova + ljekarsko. Nepostoji nikakva stela da neprodje godina dana izmedju tih kategorija, znaci kako god ako ti treba moras se pomirit sa tim da moras cekat.