wade_ je napisao(la):Ma kakvi roditelji,često su oni gore od djece.Dignuti granicu na 20 godina,ili vršiti neke detaljnije preglede psihičkog stanja ,jer ko sve vozi danas,to je za ne povjerovati.Sve neki trkači strašni,danas na cesti,sutra na groblju.
golfxx je napisao(la):Sve je to u redu a kako u njemackoj i ostalim razvijenim zemljama se polaze sa 16 to mi nikako nije jasno
golfxx je napisao(la):Sve je to u redu a kako u njemackoj i ostalim razvijenim zemljama se polaze sa 16 to mi nikako nije jasno
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):wade_ je napisao(la):Ma kakvi roditelji,često su oni gore od djece.Dignuti granicu na 20 godina,ili vršiti neke detaljnije preglede psihičkog stanja ,jer ko sve vozi danas,to je za ne povjerovati.Sve neki trkači strašni,danas na cesti,sutra na groblju.
Danas SVAKO vozi, svako ima vozacku i svako ima pravo da polaze... To se zove demokratija:lol::lol:
A sad nesto u vezi polaganja kad vec razglabate, zar ce neka budala promjeniti misljenje bez obzira koliko godina da ima 16/18/20... po meni to je nikakva razlika...
I da postave granicu polaganja na 21 zar bi to smanjilo broj nastradilh, cisto sumnjam da bi... Broj udesa mogu smanjiti samo gusce rasporedjene i redovne policiske kontrole, vece kazne, veci broj kamera i radara... naravno sve ono sto ne odgovara nama, ali jedino tako se moze smanjiti... A polozio neko sa 16 ili 20, svejedno je, on ce da divlja i sa 20 kao i sa 16.... A ovi sto i ne docekaju vozacku, sami pali, sami se ubili, ali njih ako policija zaustavi u prekrsaju treba da mu zabrane polaganje do 25, pa da vidis kako bi ostali pazili, i bili sjeli za volan prije polaganja...:icon_mad: