zubizareta je napisao(la):cuj nema veze polozaj pauka...ima i te kako,sto je blizi automobilu koje dize manja mu sila treba da ga podigne..a ovaj strucnjak na slici imao je dovoljno prostora da se priblizi...jednostavno princip poluge,sto je krak tereta veci treba veca sila da taj teret podigne...to znaju djeca u sedmom razredu
MTR je napisao(la):zubizareta je napisao(la):cuj nema veze polozaj pauka...ima i te kako,sto je blizi automobilu koje dize manja mu sila treba da ga podigne..a ovaj strucnjak na slici imao je dovoljno prostora da se priblizi...jednostavno princip poluge,sto je krak tereta veci treba veca sila da taj teret podigne...to znaju djeca u sedmom razredu
nema to toliko veze kod hidraulicnih kranova , glavno je da je kamion dobro stabilizovan , a ovaj to nije bio zbog kvara na stopi , ne znam u sta vi gledate .
BaXRS4 je napisao(la):MTR je napisao(la):zubizareta je napisao(la):cuj nema veze polozaj pauka...ima i te kako,sto je blizi automobilu koje dize manja mu sila treba da ga podigne..a ovaj strucnjak na slici imao je dovoljno prostora da se priblizi...jednostavno princip poluge,sto je krak tereta veci treba veca sila da taj teret podigne...to znaju djeca u sedmom razredu
nema to toliko veze kod hidraulicnih kranova , glavno je da je kamion dobro stabilizovan , a ovaj to nije bio zbog kvara na stopi , ne znam u sta vi gledate .
Ima prijatelju veze i te kako, u tvrtci imamo jako puno novih HIABA, i naravno što je ruka više izvučena nosivost je manja, npr. na 1. izvučenom koljenu 20t, na 5. izvučenom jedva 5t.
LSD je napisao(la):jel vidite ddesni stabilizator??????nije ga napolje izvukao nikako...i ne znam sto ce mu uopste lijevi kad je auto na desnoJ???
ne zna lik raditi