zile je napisao(la):
ivica je napisao(la):
da ali snjime samo stelujes display ne KOND i farade
to sam i ja upravo skontao :lol: ja sam mislio da mozda mozes riktat do koliko se puni kond. Al masu cu sutra provjerit a onaj sarafic cu nastimat da tacno pokazuju stavit cu voltmetar i nastimat da isto pokazuju jbga. Hvala i tebi drug puno
Shvati da su svi uredjaji za auto pa tako i audio sistem napravljeni da rade na 14,4V odnosno na 12V pa tako i kond, sarafom samo stimas "prikazni napon na kond-u" odnosno na njega zakacis potenciometar i nastimas ga u skladu sa njim da ti pokazuje ispravan napon, pa u skladu s time nema logike da ga napunis na 15,XX V jer sam akumulator radi na 14,4V :icon_rolleyes:
A sto se pojacala tice:
Technische Daten:
2-Ohm stabil
Leistung max.: 4x450W / 2x900W
Leistung RMS: 4x300W / 2x600W
Frequenzbereich: 5-20.000Hz ± 3 dB
Rauschabstand: >100dB
Klirrfaktor: <0,05%
Eingangsempfindlichkeit: 250mV – 4V
Regelbereich Bässe: 30Hz – 150Hz 12dB
Regelbereich Höhen: 10Hz – 1,2KHz 12dB
Subwooferweiche: zuschaltbar
Anzeige: LEDs für Power + Protect
Sicherheit:
Überlast- (60A), Kurzschluss- &
Thermosicherung
Maße/Gewicht: 386x48x253mm 3,4Kg
ako ti je u bridzu na sub taj kond ti je MALI, SLAB jer za 1000 RMS-a ide 1 FARAD, preko 1000 RMS-a 2 Farad itd.
E sad, pusti se KONDA, sredi struju... uradi onako kako ti je IGY rekao i neces imati problema, svaki spoj ti mora biti cist itd, ne znam kakvi su ti kablovi ali mislim da bi za ovo trebali biti minimalno 35mm2...
Provjeri kakve su ti postavke zvuka na HU nemoj pretjerivati sa njima, posebno sa basom ili SUB OUT-om neka prosjecna vrijednost ti je za SUB OUT +2, BASS+3, SREDNJI +4 i VISOKI +6...
Provjeri koliko si digao Gain na AMP-u od obicno ide na slusanju do malo preko jedne trecine, vidi imas li SUBSONIC na AMPU njega smanji isto...
Na koliko ti ohma radi SUB??? Provjeri dali je AMP stabilan na tom otporu (ovaj tvoj je stabilan na 2ohma) znaci ako ti SUB ili SUBOVI rade na 1 ohm AMP ide u protekt jer nije stabilan za rad na tako niskom otporu... ne znam sta jos da ti kazem :icon_rolleyes: ako te sta zanima pitaj, tu smo da pomognemo...