Pogresno upisan datum isteka registracije?

Pogresno upisan datum isteka registracije?

150KM kazna plus 1 ili 2 boda;) Stara krenula za HR i na granici vide da je istekla registracija i pozovu patrolu;)

Ima jedno dvije godine, e sad da li su sta mjenjali to ne znam!;)

Član
RS TURBO je napisao(la):
kazna ti je od 100 do 300km zqvisi od policajca i situacije zato sam i rekao haman koliko i registracjija.

Da ej kazna sitno 30-40 km i ja bi vozio neregistrovano po gradu pa ako me zaustave onda cu platiti to i hajmo dalje, jeftinije nego da ga registrujem i to su ti visoke kazne jer ugrozavas sebe i druge u saobracaju. A tako se kod nas cijene kazne krecu jer sam bio prisutan gdje su zeni pisali kaznu isto tako istekla registracija i kaze milicajac ovo je kazna od 100 do 300 km a ako se ne potšpisete onda cemo ici na sud gdje cete 99% izgubiti i onda ce kazna biti maksimalna i moracete jos platiti i sudske troskove.

i mjesec zabrane

Član
arminnn je napisao(la):
RS TURBO je napisao(la):
kazna ti je od 100 do 300km zqvisi od policajca i situacije zato sam i rekao haman koliko i registracjija.

Da ej kazna sitno 30-40 km i ja bi vozio neregistrovano po gradu pa ako me zaustave onda cu platiti to i hajmo dalje, jeftinije nego da ga registrujem i to su ti visoke kazne jer ugrozavas sebe i druge u saobracaju. A tako se kod nas cijene kazne krecu jer sam bio prisutan gdje su zeni pisali kaznu isto tako istekla registracija i kaze milicajac ovo je kazna od 100 do 300 km a ako se ne potšpisete onda cemo ici na sud gdje cete 99% izgubiti i onda ce kazna biti maksimalna i moracete jos platiti i sudske troskove.

i mjesec zabrane

To nisam cuo da je rekao, mozda je zaboravio :D

joj mjesec zabrane, za sta jbt, sto sam zaboravio da provjerim saobracajnu, pa nisam proso kroz crveno ili vozio pjan.

Nego, fala svima, evo sad sam doso kuci, isao do svog cojeka u osiguranju i rekao mi je ovo sto i RS prica, posto nisam odjavio, samo su mi produzili regu kao da sam je registrovo prvog dana od isteka, a ne 28-29 dana poslije.

Otisao sam u muriju da mi izvade listing kazni, mozes mislit nije proslo ni 12 sati od kako su me kaznili sinoc vec je proknjizena, e jesu azurni kad treba uzet lovu u pm :icon_mad: 100 km je kazna

erol_brcak je napisao(la):
joj mjesec zabrane, za sta jbt, sto sam zaboravio da provjerim saobracajnu, pa nisam proso kroz crveno ili vozio pjan.

Nego, fala svima, evo sad sam doso kuci, isao do svog cojeka u osiguranju i rekao mi je ovo sto i RS prica, posto nisam odjavio, samo su mi produzili regu kao da sam je registrovo prvog dana od isteka, a ne 28-29 dana poslije.

Otisao sam u muriju da mi izvade listing kazni, mozes mislit nije proslo ni 12 sati od kako su me kaznili sinoc vec je proknjizena, e jesu azurni kad treba uzet lovu u pm :icon_mad: 100 km je kazna

Mislim da nema zabrane... samo kazna.

Član
Znaci prosao si sa minimalnom kaznom, vjerovatno je policajac i stavio minimalnu jer je vidio da si i ti iznenadjen i da si mislio da nije istekla :D drugi put "dabudes" gledao datum :) sala :)

Član
Promjeni osiguranje i agenciju...a i obrati pažnju šta piše u papirima...kakvi su brojevi i ostalo...

Član
Kad ti policajac daje kaznu, on pise najmanju propisanu. Ako odes na sud, tamo ti onda stave najvecu...

Član
Nije do njih, do tebe je. Nije bitno što si kasnije mjesec dana registrirao, oni nastavljaju na stari datum ako auto nije bilo odjavljeno;)

A da je kazna 30-40 km, ja nikada ne bih registrirao auto:lol:

Jebes ga ne bi da mijenjam zbog ovog covjeka koji mi to radi sve, ostavim mu samo papire i lik mi sve odradi, dodjem kod nejga po saobracajnu i jos mi i neke popuste uracuna koji za njega samo vrijedi. A reko je on staroj da mi uskoro istice kad je ona Seata registrovala, al et, valjda i stara zaboravial mi rec.
Sta je tu je, danas sam mu dao sve da pocne pripremat papire, sutra mu dajem lovu i da mi kazne poplaca pa et, opeko se, necu vise, hvala svima na savjetima i odgovorimo ;)