Pogresno upisan datum isteka registracije?

Pogresno upisan datum isteka registracije?

Pomoc, bas me zanima jel se ovo jos kome dogodilo i sta je sad procedura.

Znaci prosle godine mi je istekal registracija taman kad sam radio auto i nanovo sam ga registrovo tik prije nego ce proc mjesec dana od isteka da ga ne bi moro odjavljivat.
Registraciju sam obavio i dobio gotovu novu (jer sam mijenjao boju) saobracajnu isti dan kad cu krenut u Osijek na rejs, dakle 16. maja koliko me sjecanje drzi, sad sam gledo slike i datum kad su napravljene, sve su 16.,17. i 18. maj.

I veceras se vozam po gradu, idem namjerno prema patroli , regularan 100% , sta me briga, kad me zaustavise, blabla, kaze pa istekla ti registracija, reko nemoguce, tek u maju, kad lik mi pokaza, fakat pise 8.4.2012. istice, ja se sjebo :icon_eek:
uzmem, pregledam dobro, svugdje znaci, i na saobracajnoj i na osiguranju svugdje pise 8. april.

Koji k, sad kontam jedino da mi prosle godine jos nisu sta pogresno upisali, napravili gresku jer znaci nema mi nista drugo nikakve logike.

i sta da ja sad radim, je mogu otic u osiguranje i da mi provjeri kako da je do greske doslo i ako jeste, jel mogu ponistit kaznu koju sam veceras dobio?

Član
kaznu ti nece ponistiti iako bude greska, a to je kazna koliko je haman i registracija i jos ako budes isao na sud da dokazes sa je greska i ako te obore onda haj placaj jos i sudske troskove. Cusi me da te tvoje osiguranje nije 7 dana prije obavijestilo da istice reg, mene uvijek zovnu. To u racunaru u osiguranju ce stojati taj datum sa police jer ga printa iz naloga sa racunara tako da gresku tesko da ce priznati ili ti dokazati.

Kazna kolika i registracija, daj ba? Nisam pitao veceras lika kolika je kazna, nije mi na kraj pametni, kontam nesto sitno, 30, 40 km , kolika je i kad ne nosis dokumente. Doce mi kaze na kucnu adresu nalog.

Sad si me uplasio brate, nemoguce ba da je tolika kazna, pa registracija mi je oko 400 km.

oticu sutra do ovog svog cojeka u osiguranju koji mi odradjuje registraciju da se raspitam

Član
To si se ti zajebao, sto ne gledas sta pise u saobracajnoj. Osiguranje ti vrijedi obicno od dana kada uplatis pare, to jest dodjes na produzenje registracije. Tad ti daju novu policu osiguranja i uzmu saobracajnu da je salju na "pecatiranje". Kad ce ona biti gotova to nije najbitnije. Kazna ak se ne varam nije kao registracija, ali nije ni samo 30-40 KM. 100 KM ocekuj u najboljem slucaju...

Brate moj nisam se ja zajebo nista, znaci znam kad je rejs u Osijeku bio, a ja sam 5 dana prije otisao da predam za produzenje registracije, cak se i dobro sjecam da sam 1. Maj proveo sarafajuci i sklapajuci Hondu jer si nisam mogao dopustit ni taj jedan dan da slavim, posto se bas zurilo da se spremni auto za Osijeka, a tad jos nisam bio registrovo, niti predo uopste zahtjev da se produzi. Mora biti da je greska do njih, moja greska je bila sto nisam dobro pregledo saobracajnu kad sam je tek dobio.

100 jos i nekako, al 400 ko registracija pa da se objesim odma

Isti slucaj bio samo je mene kasko zajb kontao sve u prvom mjesecu sam reg auto i tako se vozao neregistrovan smetnuo da je reg u 12 a kasko u prvom mjesecu. Kazna 100 KM 2 BODA

Član
ukoliko si auto registrovao u predvidjenih mjesec dana od dana isteka registracije i zadrzao stare reg oznake bez obzira na promjenu boje, niko nije gresku napravio jednostavno su ti uvezali registraciju.
nije do njih do tebe je;)

Član
ako nisi mijenjao osiguranje znaci sluzbenik ti je povukao staru polisu iz arhive i samo je produzio ( a to rade da nebi prepisivali stare podatke sasija+ostalo) tj uzeo ti je taj jedan mjesec koji ti fali.... znaci otidji do njih i trazi na uvid staru polisu na uvid i bar ce ti bit mirna dusa a sto se tice kazne nevjerujem da ces ista moci uraditi...pozzzz

Član
ako je sluzbenik u osiguranju povukao staru policu napravio je strasno veliku gresku, osiguranje ti vazi od dana kad ga uplatis, nema veze sa isteklom registracijom, osim ako ne uplatis na dan kad istice, onda se nastavlja od tog dana
meni je istekla registracija, i nije mi nikako odgovarao taj datum koji je bio, namjerno nisam registrovao auto 10 dana, i onda odem, vise mi registracija nije 15og nego 25og, tad bude para pa ne moram posudjivat:icon_biggrin:
i ta kazna ne moze biti tolika, imao sam negdje u clanu jednom fino napisano za taj slucaj, mislim da je kazna 100km bez kaznenih bodova

Član
@ arminM nisi dobro procitao ....... ako nisi mijenjao osiguranje znaci sluzbenik ti je povukao staru polisu iz arhive i samo je produzio ( a to rade da nebi prepisivali stare podatke sasija+ostalo)

Član
kazna ti je od 100 do 300km zqvisi od policajca i situacije zato sam i rekao haman koliko i registracjija.

Da ej kazna sitno 30-40 km i ja bi vozio neregistrovano po gradu pa ako me zaustave onda cu platiti to i hajmo dalje, jeftinije nego da ga registrujem i to su ti visoke kazne jer ugrozavas sebe i druge u saobracaju. A tako se kod nas cijene kazne krecu jer sam bio prisutan gdje su zeni pisali kaznu isto tako istekla registracija i kaze milicajac ovo je kazna od 100 do 300 km a ako se ne potšpisete onda cemo ici na sud gdje cete 99% izgubiti i onda ce kazna biti maksimalna i moracete jos platiti i sudske troskove.

u pm, sad je vec jasnije o cem se radi i supacki je pravo, ako sam ***** ga predo i platio danas nek mi od danas i krene registracija, a ne mjesec dana unazad, ispadne da sam platio registraciju za 11 mjeseci, ko pravi papak

nego, sta mislite koliko treba vremena da se uknjizi kazna od sinoc na moje ime, da odem odma sad predat i upatit za obnovu registracija, da me ne ufati ta kazna od sinoc, jer ako je 100km+ onda sam najebo debelo, nemam toliko kes sad nit cu ga imat u skorije vrijeme i propade i Osijek i sve

Član
eee to ti nebih znao recfi posto je jaka kazna to oni odmah predaju na protokol sad dali ce se to odraditi prije nego sto ti dodje kazna ne znam, ove sada kazne jako brzo dodju u par dana, a prije su znale i po godinu dana kasniti kao meni sto je bilo. Rutinska kontrola bila a nakon godinu dana kad je stigla prijava ja :icon_eek: rece policajaj ovo je rutinksa i zapisa mi podatke i vrati i vice slobodan si i ja njemu reko to je to hocete opremu kaze ne, slobodan si, reko dobro i nakon godinu dana kad je stiglo poreticao na punoj isao preko ogranicenja bla bla bla :lol: i ja zalbu i suocenje i nije dosao jednom ni drugi put i ja dobio spor :cool: ali to su stare kazne koje su se pisale u teku a sada su ove nove koje idu na nalog i ta jako brzo se obradi i sdodje na naplatu, a ti ako predas da uplatis registraciju, pustice oni tebe da sve fino poplacas i da odradis i kad se dodje podici saobracajna oni samo kazu ne mozemo vam izdati saobracajnu jer niste platili kaznu :D

Zaboravih reci ono sto si rekao "sto nisu upisalo od onda kad sam uplatio za registrciju" da su od tada uradili ti bi po pravilu morao odjaviti auto pa prijaviti auto i novu saobracajnu i sve novo da bi ti udarili novi datum a posto samo produzavas oni udare od datuma kad ti je istekla da nebi morao sve to placati.