duurma je napisao(la):
jel postoji neki DIY gdje je detaljno sa slikama objasnjeno kako se skidaju blokade
Koji ti je skuter u pitanju, ako je piaggio, aprilia, i ovi poznatiji, kod njih ti dodju blokade na auspuhu, cijev koja se otkine i zavari, i dodje prsten na variomatu koji se skine. To je kod vecine skutera tako odradjeno, kod mene na vespi su bila obje te i na auspuhu i na variomatu.
EDIT: Iglica na gas sajli, ako je dizes prema gore vise ce ti goriva ulaziti u karburator ako je spustis onda ce manje ulaziti, a to nema veze sa blokadom, jer to zavisi od skutera do skutera kako mu je odradjeno sa filterom zraka i njegovom kutijom i kako je nastelan karubrator i za sta, ja sam na svom kad sam otvorio filter morao prestelati karburator samo malo (odnos zraka i gorvia) i takodje iglicu dignuti za jedan zub jer nije imao krajnje brzine jer sam otvaranjem poremetio fabricko stelanje koje su narpavili za taj filter i to kuciste filtera. Takodje posto se ona silji prema vrhu dizanjem gore ubacivas vise goriva kroz diznu, a spustanjem smanjivas gorivo koje prolazi kroz diznu. Tako da nekima moze smetati visak goriva i da ih gusi a nekima moze dobro doci.