sandy_mo je napisao(la):
BART je napisao(la):
jedan savjet -ako ikako mozes kupi motor koji ima vodene hladjenje ,oni su zakon
Nebi se slozio sa ovim, upravo naprotiv, ako ces skuter 50 ccm onda bjezi od vodeno hladjenih. 3 godine sam imao Kymco Super 8 50 2t novog ga kupio i kasnije malo doradjen bio 90-95 je mogo ic, sad sam kupio Agility City isto 50 2t sa skinute 2 blokade ide 65 ostala jos 1.
Moj ti je savjet vidi u svojoj okolici za koji motor imas servis, dijelovi kojem su najjeftiniji oko tebe i onda gledaj stanje motora i kupuj, bilo sta osim Sprinta od ovoga sto si naveo, Sprinta dva prijatelja imaju cisto smece motori. Stalno u kvaru.
Takodje se nebi slozio sa ovim za vodeno hladjenje jer imam PIAGGIO VESPA ET2 50 kubika (kupljena nova 2000 godine) koja ima zracno hladenje i nikad do sada nisam imao problema sa hladjenjem a zamisli presla je samo 90 000 kilometara a nikad masina ni karburator nisu otvarani, samo potrosni materijali mijenjani :lol: i od toga svega ja manijak
koji sam divljao na njoj
sam presao 75 000km na njoj a neeema gdje nije bila i gdje nije putovala
Vodeno hladnjenje je problem kod skutera 50 kubika, zato sto moze da popisa hladnjak sto je cesta pojava ili vodena pumpa ili ti ode dihtung na cilindru pa pocne puhati u sistem ili jos gore pocne ulziti voda u cilindar i eto ti belaja, mogu se i na visokim temperaturama vani ako ga dobrane przis i pregrijati, dok zracno hladnjenje uvijek puse ventilator i jos plus u voznji imas vjetar koji dodatno hladi. Oo kazem jer dok sam vozao vespu bila nas je grupica i vecina je imala Peugeot SPEEDFIGHT 2 i znali su uz Ostrozac kad krenemo u Cazin da prokuhaju pa smo na izvor onaj morali stajati da se ohlade i dospu vodu :lol: a VESPICA i dalje sa otvorenim filterom kvoca i radi k'o singerica
Moja preporuka ti je ganjaj Piaggio skuter, a ako mozes Vespu naci ona ti je Mecka medju skuterima do 150 kubika
EDIT: dodao bi jos nesto, neko rece to ti je kao da kazes bjezi od auta sa vodenim hladjenjem, nije isto auto ima ventilator i upali se kad se pocne pregrijavati, kad pocne ici temp iznad radne, i opet vraca i ima termostat, dok skuter nema, nema venztilatora i xxx puta smo isli i skuteri sa vodenim hladenjem poput peugeota su haman dolazili pred crveno i neki su prokuhali, izbije na cep voda i prokuha jer nema snage da vuce 6km uz brdo dok zracno uvijek puse i puse i puse
DA je u pitanju 100 ili 125 kubika ili jace jer to ima snage i potjerati i da se rashladi, onda da vodeno hladnjenje ali ovi prdavci nikako. To je opet moja preporuka