pitanje oko ram-a

pitanje oko ram-a

Član
Bolje ti je uzmi jednu pločicu od 1GB ili dvije po 512MB bolje će raditi ,tako kad natrpaš razni nije to to....
Možeš staviti u koji hoćeš utor ako šta ne štima komp se neće ni upaliti ne možeš ništa pokvariti samo ne guraj na silu
ništa,polako

kao sto je vec neko napisao, mozes gurati kombinacije kakve hoces (znam jer sam stavljao boze ne daj kakve), najbitnije je da racunar upali, kad upali dalje no frka....

sad je drugo ako hoces da ganjas i performanse,,,,,

u tom slucaju ganjaj da su iste frekvencije, to je prioritet br1, zatim isti kapacitet po kartici, onda da budu ube obostrane ili jednostrane, i onda naravno proizvodjac isti..... najbolja varijanta je uzmi 2x1GB iste nove i ugraditi, ali jbg DDR1 nije bas ni jeftin nesto danas......

Ukoliko se odlucis na ugradnju svih modula koje si pomenuo (tih razlicitih) gledaj samo da stavljas karticu sa najvecim kapacitetom u onaj slot sto blize proci..... ukoliko memrije ne odgovaraju jedna drugoj komp nece ni upaliti... pozzy

xrx

Član
Najsigurnije je da je isti proizvodjac, frekvencija, velicina i naravno tip memorije :)
U teoriji bi i sve ostalo trebalo da radi (veca frekvencija ce se spustiti na manju) osim sto mora biti ddr1. U praksi je to lutrija i najvise zavisi od kvalitete maticne ploce ( skuplje asus ploce sve prihvataju dok neki jeftinjaci nista). Ima jos tu parametara koji se mogu stimati u BIOS-u u slucaju da nije ista frekvencija, tako da ako ne upali iz prve ne treba odustajati. Najbolje bi bilo ako mozes probati memoriju prije nego je kupis...

Legend
kod mene su 2x256,1x512 i 1x1GB sve su razlicitih proizvodjaca i rade bez ikakvih problema...

xrx je napisao(la):
Najsigurnije je da je isti proizvodjac, frekvencija, velicina i naravno tip memorije :)
U teoriji bi i sve ostalo trebalo da radi (veca frekvencija ce se spustiti na manju) osim sto mora biti ddr1. U praksi je to lutrija i najvise zavisi od kvalitete maticne ploce ( skuplje asus ploce sve prihvataju dok neki jeftinjaci nista). Ima jos tu parametara koji se mogu stimati u BIOS-u u slucaju da nije ista frekvencija, tako da ako ne upali iz prve ne treba odustajati. Najbolje bi bilo ako mozes probati memoriju prije nego je kupis...

tako mi i rece ovaj drug,da i ako ih ubodem mora cackati nesto u bios-u,spominje neko paljenje sta znam...

Član
Ma i da su razlicite frekvencije prepozna BIOS najnizu i sve ostale plocice postavi na tu najnizu da nebi bilo problema
jedino sto moras gledat je da je ista vrst DDR-a i da ih pravilno okrenes :D

ja koliko sam skontao....komp mi dodje kao toster jbga haha ...salu na stranu ,kljucaj ovo ,previse je komplikovano,odoh ja u kanal :D