Evo sad se vratio vezano za prevod, 110 KM me izaslo, kupio auto u Tuzli, a prevodim ga na sebe u Gradačac, kupoprodajni ugovor, morao sam predati za nove tablice, nova saobracajna, vanredni tehnicki odraditi i to sve me izaslo 110 KM, a registracija mi vazi jos nekih 6 mjeseci. Znaci, 20 KM ugovor, 27,5 tehnicki, 55 marki uplata za tablice, saobracajnu itd. Na 55 dodas proviziju banke 7,5 KM to te izadje 62,5. Znaci komplet sve 27,5 + 20 + 62,5 = 110 KM!
Mozes ti samo kupoprodajni ugovor napraviti, ukoliko je auto registrovano i to te izadje 20 KM, al' racunaj da se auto i dalje vodi na prethodnom vlasniku, u slucaju da on napravi neku kaznu u medjuvremenu prije isteka registracije, ne mozes auto prevesti na sebe i registrovati, ako on ne plati kazne, ili moze reci da ti platis kazne njegove ako hoces prevesti! Ukoliko hoces nove tablice, novu saobracajnu na svoje ime (sluzbeno odjavljivanje auta sa prethodnog vlasnika) a da registracija ti i dalje vazi, kao kod mene, imam jos nekih pola godine registraciju, samo sam preveo na sebe, al' sam morao nove tablice i saobracajnu i tehnicki odraditi, nece te kostati ispod 100 KM.. Ovi gore savjeti izgleda kao zesca muljaja, ako hoces legalno da sve odradis, da nemam brige kasnije hoces li moci prevesti na sebe il' neces, odmah se rijesi sve komplet i nemas brige!