Pezo 407 problem brisaca

Pezo 407 problem brisaca

Član
Drustvo, ako ko bude imao problem sa 407-icom (a imace) da mu se brisaci pale i bez komande i kada kljuc nije u bravi, znajte da je problem resiv. Ovaj auto ima dva motora brisaca koji su medjusobno elektronski povezani, pa ako jedan od njih ZAGLUPI desice se da se i ovaj drugi glupira sa njim u duetu.
Da biste znali koji je od njih u pitanju, jednostavno otkacite prvo jedan, pa drugi.
Kad ustanovite koji je i kad ga rasklopite. videcete stampanu plocicu koja izgleda ovako

Na prvoj slici sam obelezio ovu komponentu za koju ne znam kako se zove (transceiver je na engleskom). A Na drugoj slici je ovo uvecano, pa da ako kome pomogne

:icon_smile:
Ja sam ovo uspeo naci na nekom starom koji je ispravan, upakovao ga i radi K'O DUSHA

Prilozi

• 407.JPG
    407.JPG
    277,6 KB · Pregleda: 75
  • 407 - 2.JPG
    407 - 2.JPG
    40,7 KB · Pregleda: 74
Član
Nadam se da neću imati takvih problema,al u svakom slučaju hvala!
Jesil se raspitivao koliko taj dio košta u servisu?
I evo jedno pitanje off topic za tebe: znaš li kako se skidaju tapacirunzi na vratima 407-ce?

off topic..svidjao mi se taj auto. sad moj kolega ima to auto , mislio sam da je to avion , 2.0hdi 136konja , no vozeci se... unutrasnjost je plasticna , zadnja klupa i polozaj sjedenja vise nego cudan , a trkajuci se sa slabijim i losijim autom jos je izgubio..
ima jak potisak u ubrzanjima ali to je sve , auto gubi od slabijeg benzinca , a sto se tice brisaca nikako se naviknut.
odustao sam od 407 nako svega vidjenog.

Član
Sve zavisi od auta do auta kako je cuvan , odrzavan itd... Moje misljenje je i dalje da mi e 407 avion , vozio sam se u njemu bio je benz ,jednom rjecju bezninjara je benzinjara , nemoze mu dizel nista po meni .. i ide ko " avion :D:icon_exclaim:

Član
leoncupra je napisao(la):
off topic..svidjao mi se taj auto. sad moj kolega ima to auto , mislio sam da je to avion , 2.0hdi 136konja , no vozeci se... unutrasnjost je plasticna , zadnja klupa i polozaj sjedenja vise nego cudan , a trkajuci se sa slabijim i losijim autom jos je izgubio..
ima jak potisak u ubrzanjima ali to je sve , auto gubi od slabijeg benzinca , a sto se tice brisaca nikako se naviknut.

Ima drugar isti, ide kao zmaj, pa kad god stanemo na crtu, hoce da ga zapali, a sto se tice zadnje klupe, vise prostora ima moj 206 za glavu.

Član
Stari mi ima 407-icu 2007 godina,2.0 hdi. Poprilično je spor,136 konja zvuči dosta ali kada skužiš da ima skoro 1700 kg,tek tada ti bude jasno:D

Član
leoncupra je napisao(la):

Nisi naveo koliko konja ima i koliko je težak taj "slabiji i lošiji auto", što je veoma bitno! Nije isto 136 konja u autu od 1,3 i 1,7 tona.
Ja sam se trkao sa jaranom koji vozi passata 1,9 tdi onaj jači ne znam tačno koliko ima konja i bio sam brži. Istina da u njegovom passatu ima više mjesta na zadnjem sjedištu al to kod mene svakako ne igra ulogu. Svako auto ima svojih mana. Ono što meni ne smeta nekom drugom možda smeta.

Član
Za popravku ovoga u servisu su trazili coveku 400 eura (ako me ne laze), ali kao sto rekoh moze i jeftinije.
A za tapacire ne znam kako se skidaju, nisam imao potrebu da ih skidam ppa nisam ni obracao paznju.

A posto ima i price o HDI motorima, MNOOOOOOOGO vise sam odusevljen 1.4 HDI nego 1.6 i 2.0. Drugar mi ima 206 2004 1.4 HDI i ide k'o metak.

Član
Nekome 60 konja leti a netko bi prije pješačio:D

Zavisi koji motor voziš u kojem autu.

1.6 hdi u 407-ici je preslab za to auto
2.0 je taman mjera za normalne zahtijeve od auta

Član
dule-p je napisao(la):
A posto ima i price o HDI motorima, MNOOOOOOOGO vise sam odusevljen 1.4 HDI nego 1.6 i 2.0. Drugar mi ima 206 2004 1.4 HDI i ide k'o metak.

Dule jesil ti vozio 206 i sa 2,0 motorom pa došao do tog zaključka il, jer stvarno mi nema logike da 1,4 ide bolje od 2,0, al pod uslovom da su oba motora u istom autu. Il je tom sa 2,0 riknula turbina:)

Član
mumi80 je napisao(la):
dule-p je napisao(la):

Dule jesil ti vozio 206 i sa 2,0 motorom pa došao do tog zaključka il, jer stvarno mi nema logike da 1,4 ide bolje od 2,0, al pod uslovom da su oba motora u istom autu. Il je tom sa 2,0 riknula turbina:)

Ide 1,4 HDI ko metak nema sta, al ja sa svojim 2,0 HDI naspram njega idem kao raketa:cool: