Peugeout 307 1.4 HDI kvar?

Peugeout 307 1.4 HDI kvar?

poz
post je podugacak pa ko ima strpljenja i volje nek cita :icon_smile:
danas mi je stigao jedan pezo 307 sa 1.4 HDI motorom..
mislim za 2-3 dana se motor otvara i idemo redom..ali zbilja bi mnogo pomoglo ako je neko imao slicnih problema da iznese i tako to
a problem je iduci:
turbina bila losa..trosila ulje..na kraju crkla-zaribala te takodjer motor je vjerovatno odrednjeni dio vremena vozio sa niskim nivoom ulja (samim time i pritiskom ulja)
znaci frajer je vozio dok se nije zagasio :D a ugasio se iz razloga sto je valjda turbina "popila svo ulje" i zakovala te onemogucila izduv..samim time motor je ostao bez ulja i sada (kad sam mu zamjenio turbinu i promjenio ulje) klepece ko' los golf dvojka 1.6d...STO JE BILO I ZA OCEKIVAT..
negdje oko glave motora se cuje taj zvuk kao da udara (ja sumnjam na podizac-klackalicu kako vec bude kod njih)
opet..druga stvar i ono sto me vise zanima..a to je da i pored turbine druge (100%) ispravne..sada nema vucu..skroz je trom..ali neema dimova uopste...
pa et..jel neko imao slicnih situacija :D

Super Moderator
Vjerovatno je neki od klipova stradao mozda i cilindar, a sigurno neki od lezajeva na radilici i zato ti lupa... to se cini kao da lupa oko glave. Meni je na meganu tako otisla turbina, napravljena i vozio vozio sve ok i opet turbina se pokvari i ulja valjda povuce, popravimo turbinu auto upali sve ok al lupa, rastavimo i morali klip promijeniti jedan, lezajeve na radilici
Laicki govorim nisam ja nesto strucan samo otprilike sta bi moglo biti, ne mora znaciti da ce te preskupo kostati

allroad je napisao(la):
Vjerovatno je neki od klipova stradao mozda i cilindar, a sigurno neki od lezajeva na radilici i zato ti lupa... to se cini kao da lupa oko glave. Meni je na meganu tako otisla turbina, napravljena i vozio vozio sve ok i opet turbina se pokvari i ulja valjda povuce, popravimo turbinu auto upali sve ok al lupa, rastavimo i morali klip promijeniti jedan, lezajeve na radilici
Laicki govorim nisam ja nesto strucan samo otprilike sta bi moglo biti, ne mora znaciti da ce te preskupo kostati

pa eto...jos nismo otvorili..inace moj stari takodjer sumnja na klip-cilindar radilicu lezaje...i isto tako veli...al opet reko da vidim jel neko imao slicno sta..jer kako kazu...vise ljudi vise zna :)