peugeot 407

peugeot 407

peugeot 407 1.6 hdi ,2006 god,izbacuje mi na displeju "system antipollution defaillant " a i pomalo mi u zadnje vrijeme kaplje ulje(npr dan da stoji na jednom mjestu ostace mala fleka ispod auta) pa me zanima dali ima veze ova greska sto mi izbacuje sa ovim uljem? dali je neko imao slicnih problema?

unaprijed hvala
Pozd
 
Član
Pravac dijagnostika, jedino ti oni mogu reći. A ja mislim da je meni ta greška pisala kad mi je katalizator bio zapušen...Proveri.
 
Član
Pa sećam se kad su meni očitavali grešku u katalizatoru da je baš nešto tako na francuskom pisalo, ali ko zna, neka ti oni provere tamo.
 
Početnik
ajjj tebe pa covjek ti fino govori 20 puta idi na dijagnostiku,nemoze ti niko detaljno niti 100% tacno reci sta je jer em nevidi em novija vozila su komplikovana,,,zato dijagnostika majka
 
ma ici cu ja ovih dana na dijagnostiku nego sam pitao da slucajno ne zna sta bi mozda moglo biti a nisam ni ocekivao da ce mi reci sad tacno otislo je to i to...
 
Član
"system antipollution defaillant " znači da je greška na FAP filteru. Moguće je da nema aditiva ili je začepljen filter.
A moguće da je sve uredu sa FAP-om , ali ako se auto voza više po gradu , ne može pokrenuti regeneraciju u FAP-u (nema temperature u izduvu i konstantnih obrtaja) pa pokazuje začepljenje. Ovo zadnje ti je najjeftinija opcija ,jer se regeneracija može pokrenuti softverski ,preko računara. Ali ako je otišao FAP (Peugeot predviđa zamjenu na 180.000KM) sprmi se da odriješiš kesu:icon_cry:
Samo servis , da tačno vide o čemu je riječ , a posebno zbog toga što bali ulje.
 
rijesio sam oba problema,odem kod majstora kazem da mi se pali ova lampica otvori haubu izvadi neki dzek(osigurac)malo puhnu u njega vrati ga,kaze upali opet auto ja upalim kad nema vise ne pali se ona lampica.A sto se tice ulja neko ko je ranije vozio auto i kada je vozio nekom "majstoru" taj "majstor" mu je malo nakoso zavrnuo saraf na karteru i tu po koju kap ulja pusti... Mada rekao mi je majstor kada budem mjenjao ulje da ce i to da se napravi bez problema...:)
 
Top