Hvala svima, drago mi je da vam se svidja
Moram da se pohvalim da sam pri kraju da uspesno resim kontrole radija preko komandi na volanu...
Dacu jedno objasnjenje, pa ako nekome moze da posluzi odlicno...
Pa da krenemo...
Ovaj adapter
sto sam kupio mi definitivno nece biti potreban uopste... Razlog cu dati u daljem tekstu...
Takodje, ova rucica sto sam kupio
mi isto tako nece trebati...
Umesto nje sam nabavio original rucicu od 406-ice sa donjom onom plastikom koja se ugradjivala u modele do 2001. god, jer samo da ugradim onu drugu nije bilo izvodljivo a da ne kupim jos i gornju i donju plastiku sto ide oko volana + ceo ovaj komplet
sto bi me izaslo preko 100e...
Nisam slikao, ali evo sa neta slike... Dakle sad sam ovo nabavio...Instalacija najprostija moguca, skinem kod sebe i stavim ovo, sve sraf na sraf, drugim recima fabrika...
Slika samo rucice...
Rucica ima 7 funkcija odnosno operacija... Dzek koji ide iz nje ima tri zice...
KLJUCNO: Da bi ste uopste mogli fabricke funkcije sa volana da povezete sa aftermarket plejerom mora da bude Alpina (mozda postoji nacin i za drugu marku, ne znam, ali pricam vam za ovo u sta sam siguran). Ne mora da bude neki od top modela, jer velika vecina Alpina plejera poseduje opciju "Steering Wheel Control: Steering Wheel Control Ready"
Iz radija izlaze takodje 3 zice (SWRC G. OUT (-), REMO 1 i REMO 2)... kao na slici...
Ovo SW Input Terminal zanemarite sto je obelezeno...
Posto nisam na netu mogao da nadjem semu za rucicu, tj. sta je koja od ove tri zice na dzeku... krenuo sam redom, spojio prvo jednu kombinaciju, pa drugu i tako dalje sa ove tri zice koje izlaze iz plejera...
Kad plejer poseduje Steering Wheel Control: Steering Wheel Control Ready opciju, on ima mogucnost da uci komande, dakle, spojite zice, udjete u podesavanja na plejeru, izaberete Steering, zatim odaberete npr. POWER, SOURCE, VOL. UP, VOL. DN, MUTE, BWD, FWD ili neku drugu, zavisi sta hocete da programirate, povucete rucicu (npr. za VOL. UP tj. pojacavanje hocete da bude kad se pritisne na gore), drzite tako, plejer registruje signal, izaberete da memorise i to bi bila cela mudrost... Ponovite isto tako za sve ostale komande i posle malo muke imate komande na volanu bez kupovine adaptera koji kostaju od 80e pa na gore
Kad sam isprobao i video da je moja teorija uspela, nije bilo kraja mojoj sreci
Znaci komande rade perfektno, jedino sto nisam uspeo sve da finalno namontiram, jer sam morao da krenem za BG, jbg nedostatak vremena, ali prvom prilikom kad odem za KS za 10-ak dana bice i to, sa sve video klipom da dokazem sve sto sam napisao :icon_smile: