Peugeot 308 R

Peugeot 308 R

Putovanja.ba
Administrator
gallery_view.jpg

gallery_view.jpg

gallery_view.jpg

gallery_view.jpg

gallery_view.jpg


Peugeot je na frankfurtskom auto salonu predstavio konceptni model 308 R, a posljednji izvještaji kazuju kako bi se na tržištu u skoroj budućnosti mogla naći njegova produkcijska izvedba.

Konkretnije, u razgovoru s britanskim magazinom Top Gear brand manager za Peugeot, Maxime Picat, je izhavio kako u Peugoetu namjeravaju kupcima ponuditi cijelu novu posebnu liniju svojih modela u koju bi logikom stvari ušli automobili poput 208 GTi, RCZ R, a Picat je dodao kako "ima mjesta i za 308 R koji bi koristio isti motor poput frankfurtske studije".

Iako se dakle ne radi o izravnoj potvrdi proizvodnje ovog automobila, Picat je dodao kako bi "potencijalni 308 R bio razvijen od strane odjela Peugeot Sport" koji bi u razvoju i proizvodnji ovog automobila koristio znanja i tehnologije razvijene za razna sportska natjecanja.

Na kraju podsjetimo kako je studijski 308 R pokretao 1,6-litreni THP motor snage 201 kW, odnosno 273 KS i najvećeg okretnog momenta od 330 Nm. Pogonski je stroj bio uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji je putem Torsen diferencijala snagu i moment usmjeravao na prednje kotače.
 
Top