Peugeot 307 SW HDI, iskustva?

Peugeot 307 SW HDI, iskustva?

Član
Auto je lijep, udoban, stabilan... sve to na stranu.

Motori?, postoje dva dizela i to slabiji sa 90 i jaci sa 107 konja. Koji motor se manje kvari, prednosti, mane... cuo sam da je jedan znatno bolji i izdrzljiviji sa puno manje kvarova ali nemogu da se sjetim koji jer sam to nekad podavno od nekog mehanicara u prolazu nacuo...

Kvaliteta elektronike?

Ko je imao iskustva neka pise:icon_smile:
 
Član
2.0Hdi od 66kw nema plivajuci zamajac, nema fap filter, iz mog iskustva i sto sam procitao na raznoraznim forumima najvise imse "kvare" stabilizatori :).. Nikakvih posebno mana ako izaberes dobar primjerak.. Ako te sta posebno interesuje za ovja model pitaj..
 
Član
Ako se potrudis, može se pronaći od 110ks bez FAP filtera, ali ostaje tu plivajući zamajac. Preporučujem da tražiš novi model, tj. facelift, 2006 godina i dalje. Motori su malo štedljiviji i imaju više momenta.
 
Član
djordjep je napisao(la):
Moja preporuka za 307 je 2.0 HDi 66kw/90KS iz zadnje godine do FL (2004;2005.), provjereno dobar motor i relativno jednostavan (nema plivajući zamajac, nema FAP...) a jedina "mana" što nije preterano eksplozivan.
Ovo bi otprilike bilo ukratko, ako te nesto vise zanima slobodno pitaj ;)
 
Imam 2.0 sa 107 ks sw izvedba sa full opremom panorama,sklapanje retrovizora,senzori kise,tempomat 50 hilj prosao nema mane veliki servis mu uradio dosao me 560 KM znaci 4 ulja 4 filtera remenje spaneri i zadnje plocice, ima fap ali nikad mi se nije javio auto na satu ima skoro 140 hilj, zamajac nije vise strasan stavis fiksni ako ti strada kojim slucajem i miran, mana mu je samo EGR ali za 30 km se skroz zablindira i auto vuce milina a nema nikakvih signalizacija na tabli, zna u nekih sw izvedbi otici lifteri gepeka ali nisu ni oni skupi do 40 km po komadu ;)
 
Top