Kad kod atmosferca benzinca presaltas iz vece u manju brzinu (bez medjugasa), auto se kratko usporava (zbog razlicitog prenosa/obrtaja).
Sa medjugasom, kao da imas automatik i uradis kick-down
Znaci:
1. drzis na oko 3000ob/min
2. izbacis iz brzine
3. gas do poda (kratko)
4. ubacis u sljedecu manju brzinu
5. pun gas
Korake 3 4 i 5 treba brzo odraditi nakon koraka 2
Dobro sam ja napisao. Ovo koristim kad preticem ili mi treba naglo ubrzanje.Nije fazon gas do poda, vec gasom izjednaciti brzinu motora sa brzinom mjenjaca.
Tj. npr ako bi bez gasa tokom iz vece u manju skocio npr. na 4300 obrtaja ( trznulo bi auto jer motor pokusava da se izjednaci sa brzinom mjenjaca.
Ti medugasom izjednacujes brzinu motora, tj. kad ga capnes cilj ti je da nabijes obrtaje oko 4300 ( kako ne bi bilo trzanja). - Ovo se koristi u brzoj voznji kako se ne bi poremetio balas auta, tj. transfer tezine.
--- Ipak ovo se radi kada se brzo pusta kvacilo, sa sporim pustanjem kvacila za medugasom nema potrebe ( jeste da u tom slucaju kvacilo "proklizuje" )
Koje auto je u pitanju, i koji motor ?Dobro sam ja napisao. Ovo koristim kad preticem ili mi treba naglo ubrzanje.
Koji god benzinac atmosferac. Isprobano na astri g 1.6 16v, v40 2.0 16v, lupo 1.4 16vKoje auto je u pitanju, i koji motor ?
Koje auto je u pitanjDobro sam ja napisao. Ovo koristim kad preticem ili mi treba naglo ubrzanje.
To bi trebalo da vrijedi i za dizela ?Koji god benzinac atmosferac. Isprobano na astri g 1.6 16v, v40 2.0 16v, lupo 1.4 16v
Nebi ovo bas preporucio na dizelu. Dizel vrti na max 4000-4500 ob. A benzinac se tu tek razradi...Koje auto je u pitanj
To bi trebalo da vrijedi i za dizela ?
Nista se desilo ne bi. Vozao sam jednog Golfa sa sjebanim protokomjerom, izgubi vucu zbog toga, izbacim iz brzine, ugasim u voznji, opet upalim i nastavim voziti.Znam da je pitanje otkaceno, ali bas me zanima sta bi se desilo. Normalno da ne bi probavao i kada bi znao sta ce se desiti, ali isto sto su oni na 100 na sat ubacili u rikverc pa je sve otislo u ***** , da li bi se ista stvar i ovde desila ?
A sta bi se desilo kada bi npr na 100 km/h izbacio iz brzine i ugasio auto a onda ga opet upalio ?
Ti nikako da skontas. Ovaj medjugas i sluzi za to da ide fluidno, bez trzaja.Ja ti samo kazem da nije fazon bezazleno lupiti gas do poda, vec treba izjednaciti kako bi bilo fluidno i bez trzaja.
Sto ne bi vrijedilo za dizela, kad se izjednacuje brzina motora i mjenjaca... ( naravno da neces pretjerati pa ga u crveno gurati )