Eto nek' je jeftino dati 600KM za neki usrani set ramena za prednji trap.
Nije isto preplatit neki dio, i govoriti skupo odrzavanje, svako svakog muze ako moze.
Cinjenica je da je jeftino odrzavanje.
Dalje sve ove fejslift verzije, redizajni su poprilicno skupi. Istina nasminkani lijepi.
Ova 407, postaje vec "smece" cijene drasticno padaju svugdje u Evropi ne samo kod nas, vec je znaci vozilo koje je izgubilo svu svoju vrijednost, sada ga spopale godine, dotrajanost. Nekada bilo auto koje bi vecina pozelila, međutim jednostavno nije dizajn koji traje.
Passat 5+ puno para za tehnologiju iz 1996 godine. i cinjenica je da ih je dosta vozalo ljud koji ne paze auto uospte, krajnice, kugle, kineticki sve drobi skripi, diskovi dotrajali tresu aliii "moze jos".
I govori nema boljeg auta, a onda sjede neki sa strane i vidi u kakvom je krsu, pa prica trecem joj koje sranje od auta ne bih ga dzabe vozao.
U tom izboru bolje uzeti BMW e46, sa M optikom, i 320d 110kw.
I imas bezvremenski dizajn auta i danas vrijedan pogleda.
Ali opet u konacnici sto se tice omjera placenog dobivenog, odrzavanja i potrosnje do 5000-10 000KM kod nas u BiH nema nad vw 100%.
Mada i ja imam zelju uzeti Alfu 159, zato sto je bas tip top po meni po izgledu, iako ni od jednog vlasnika, ni majstora ni poznanika nisam cuo da valja bilo cemu, da je auto da te samo glava boli, da se zaobilazi u sto vecem luku.
Cejf je skup, i puno se placa, a Bgm treba gledati koliko se mozes pokriti.
Ne bi dizela nikad ni pogledao... A vazda bi vozao kakvu atmosfersku benzinjaru od par hilajda kubika, da cejf bude cejf.
I da posto ce ti srce prevagnuti, a ti gledas neke solidne motore, koji nisu toliko trosni.
Obavezno gledaj samo ako mozes od kakvog poznanika prijatelja i sl. uzeti.
Jer za 20-30KM dobijes servisnu knjigu sa svim pecatima, racunaima đavolima sta je rađeno mijenjano. Od ovih uvoznih auta, jako je nezahvalno uzimati. Ja redovno viđam natpis na autima, top stanje prodaja i to, a auta 2007 godiste i sl.i bas priej par dana 3 takva kod majstora svercer dotjerao u sva 3 motore potrebno radit, jedan je dosao bez ulja uospte, presao 10km dotjerao do njeg znaci sve zivo se unutra pojebalo, ali je natpis na autu vec spreman, znaci bolje od kakvog poznanika, ili otici maksuz vani pa uzeti, jer tamo su bar po ovlastenim servisima, ne krpi se, tehnicki su rigorozni.