Passat 5 ili Golf 5

Passat 5 ili Golf 5

Član
Na automobilu imam ugradjen fabricki alarm i daljinsko zakljucavanje, i naprimjer auto je otkljucan ja sjedim u njemu nesto oko radiona cackam :D, kad odjednom auto se samo zakljucava i poslije par secundi pali se alarm(valjda na moje pokrete u automobilu) .

Da li ima neka opcija na daljinskom, da se auto samo ne zakljucava i tako ne pali alarm, sam po sebi,hh ??

To se i meni na golfu dešava kada se ugasi unutrašnje svjetlo a nije dat kontakt zaključa se sam, ako stavim ključ u bravu dam kontakt i vratim i ostavim tako neće se zaključati,a ako ne stavim ključ u bravu nakon nekog vreman se sam zaključa...isto imam fabrički alarm i daljinsko e sad zbog čega se to dešava nemam pojma neko kaže tako treba, da je tako podešeno neko da su otišli neki mikroprekidači u centralnom...pitaj boga

Član
darko13 je napisao(la):
Na automobilu imam ugradjen fabricki alarm i daljinsko zakljucavanje, i naprimjer auto je otkljucan ja sjedim u njemu nesto oko radiona cackam :D, kad odjednom auto se samo zakljucava i poslije par secundi pali se alarm(valjda na moje pokrete u automobilu) .

Da li ima neka opcija na daljinskom, da se auto samo ne zakljucava i tako ne pali alarm, sam po sebi,hh ??

To se i meni na golfu dešava kada se ugasi unutrašnje svjetlo a nije dat kontakt zaključa se sam, ako stavim ključ u bravu dam kontakt i vratim i ostavim tako neće se zaključati,a ako ne stavim ključ u bravu nakon nekog vreman se sam zaključa...isto imam fabrički alarm i daljinsko e sad zbog čega se to dešava nemam pojma neko kaže tako treba, da je tako podešeno neko da su otišli neki mikroprekidači u centralnom...pitaj boga

:lol::lol::lol: mikro prekidac :lol::lol::lol: tako to ide, u slucaju da zaboravis zakljucati auto ili iz nekog treceg razloga ga ne zakljucas on to sam obavi posle gasenja unutrasnjih svjetala... ali samo kada je kljuc izvan brave odnosno nema kontakta... to ako te nervira moze se iskljuciti preko dijagnostike, po meni je to dobra opcija i nebi je iskljucivao... :icon_exclaim:

Odlican passsat neka je sretan i uz brdo brz :123: ;)

aServis je napisao(la):
Razmisli o par stvari pasata nemaš ispod 150-200 km na satu....golfova imaš.....zanemarimo stanje oba auta gledaj malo tehnologiju motora, ovjesa i još neke tehniče stvari i vidjećeš da je golf u plusu...

upravo, ovaj pasat se proizvodio do 2004,, isto kao i golf 4
da je b6 u pitanju tu ne bi bilo dvojbe, a ovako se slazem sa aServis;)
mada ako trazis porodicno auto,, pasat ti vise odgovara

:icon_exclaim: neka je sa srecom, i da se dugo vozis bez kvarova;)

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
aServis je napisao(la):
Razmisli o par stvari pasata nemaš ispod 150-200 km na satu....golfova imaš.....zanemarimo stanje oba auta gledaj malo tehnologiju motora, ovjesa i još neke tehniče stvari i vidjećeš da je golf u plusu...

upravo, ovaj pasat se proizvodio do 2004,, isto kao i golf 4
da je b6 u pitanju tu ne bi bilo dvojbe, a ovako se slazem sa aServis;)
mada ako trazis porodicno auto,, pasat ti vise odgovara

:icon_exclaim: neka je sa srecom, i da se dugo vozis bez kvarova;)

Passat 5 vec kupljen,a taj B6 naravno nisam njega ni spiminjo :D to je vec 3 vrsta od ova 2 auta ;)