jedino jos nije provjeren onaj ventil na turbini sSto se tvog problema tice daj nam jos informacija
koja je godina i koliko je presao auto ?
je li auto mapiran, je li radjeno ista na njemu ?
U kakvom je stanju turbo, kada je zadnji put ciscen, u kakvom je stanju dozer ?
Generalno, kad imas taj problem, moze biti maf ili map senzor, moze biti sam turbo ili dozer ventil, moguce da imas problem sa egrom itd itd..
Trebas ici redom i kvitati sta si prekontrolisao, sta je SIGURNO ISPRAVNO a sta ne..
btw : je li ti na dijagnostici izbacivao problem sa prepunjavanjem , ide li auto u safe (limp) mode ikad ?
egr je ciscen ai nije bio zanecistit luft messer (maf) zamjenutSto se tvog problema tice daj nam jos informacija
koja je godina i koliko je presao auto ?
je li auto mapiran, je li radjeno ista na njemu ?
U kakvom je stanju turbo, kada je zadnji put ciscen, u kakvom je stanju dozer ?
Generalno, kad imas taj problem, moze biti maf ili map senzor, moze biti sam turbo ili dozer ventil, moguce da imas problem sa egrom itd itd..
Trebas ici redom i kvitati sta si prekontrolisao, sta je SIGURNO ISPRAVNO a sta ne..
btw : je li ti na dijagnostici izbacivao problem sa prepunjavanjem , ide li auto u safe (limp) mode ikad ?
da turbina neradi dimio bi i nebi potezo ni na 2200 obrtaja na tim obrtajima ko da ga iz pracke ispali sto dokazuje ispravnost same turbineegr je ciscen ai nije bio zanecistit luft messer (maf) zamjenut
Ne mora da znaci, turbina ima i varijabilnu geometriju koju preko vakuma povlaci dozer ventil.. kada se zacepi (zaprlja) varijabilni dio na turbu zna se desit da "kasni" .. medjutim u tim slucajevima se to vecinom odrazi na manjak ili visak pritiska u sistemu turbo punjaca - usisna grana ..da turbina neradi dimio bi i nebi potezo ni na 2200 obrtaja na tim obrtajima ko da ga iz pracke ispali sto dokazuje ispravnost same turbine
pa jel puno zahtjevno to ciscenje turbine iskreno iskreno dao sam poprilicno novca u to rjesenje i nista nisam uspio mislim novceno jel skupoNe mora da znaci, turbina ima i varijabilnu geometriju koju preko vakuma povlaci dozer ventil.. kada se zacepi (zaprlja) varijabilni dio na turbu zna se desit da "kasni" .. medjutim u tim slucajevima se to vecinom odrazi na manjak ili visak pritiska u sistemu turbo punjaca - usisna grana ..
Moj savjet je svakako da na dijagnostici pratite punjenje i ponasanje turba, maf senzora, map senzora i pratite odstupanja..
Drug, kad sam uzeo leona imao sam 21321 problema sa njim, tako da sam prosao kroz sve sto se dijagnoze tice, bacio nov maf, cistio ociscen turbo, kupovao dijelove koje su "zamjenjeni prije mjesec" itd itd..
Ako stvarno hoces da rjesis taj problem, onda moras bukvalno POGLEDATI SVE sto se tice odredjene problematike, u tvom slucaju "kasnjenja" turba pretpostavljam jer je njemu sva snaga tu svakako..