Pasat 2.0 tdi 170ks nece da upali

Pasat 2.0 tdi 170ks nece da upali

Član
Opet ja iz njemacke hehe..kupih pasata 2006g ko sa trake al samo nece da upalo :)
Odnio mi rodjak kabal za dijagnozu dolje pa tek za 10tak dana se vraća. Ima li neko ideju od čega početi. .ja maloprije skinem povratno sa filtera i ponovim par puta kontakt nekako jedva ide nafta..koliko to treba da ide jako?
Kad ga verglam javlja se kao da ce upaliti al ništa. Kazu kad crkne dizna onda dok vergla ne daje znakove paljenja..ima li kakva sitka u rezervoaru a možda je i filter prljav mada sumljam kod švaba to uvjek dobro bude..
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti neka tipka..
 
Član
Imas pumpu u rezervuaru, kao kod benzinaca sto imas, koja hoce da crkne kod nas od loseg goriva... Ali dijagnostika ce ti sve reci ovako na pamet je samo lupanje u prazno, mpze biti od sitnice do neceg ozbiljnog...
 
Član
Znam da je lupanje al da malo cackam ko ce čekati 10 dana :)
Dal kad crkne stane skroz ili los pritisak?
 
Član
Zar niko ne petlja oko auta..admini brišite ovaj dio foruma sa naznakom "kupite dijagnostiku i ne smarajte" :)
 
Član
Postalo vise ofucano pitat sto 2.0 tdi nece upalit :D
Bar jedna dizna otisla, et sad cackaj malo ako ce ti biti lakse :D
 
ne shvatam likove kao sto je doticni gospodin koji je otvorio temu. ima mlado auto i hoce popravit bez dijagnostike. takvim autima se samo guma mijenja bez dijagnostike. cuj to nemam kablo pa da cackam. pa nije ti to golf 2 da odvrces i zavrces na volju. dodju ljudi sa ocekivanjima da im neko preko ekrana uradi generalku motora ili da mu nastima spuru. pa to bi bilo bajno. i poslije svega ima lik obraza da kaze da se brise dio foruma i da niko ne cacka oko auta itd. kud ovaj svijet ide. cccc...
 
Član
Što ste izbrisali moj komentar?!
Svaka druga tema, VW, dizel, paljenje, problem i slično i svaki put mlaćenje prazne slame i 10 stranica gluposti i nagađanja, a posjeta majstoru i dijagnostika je poslednja opcija, već ću ja da mu pošaljem 65 mehaničara putem kablovskog interneta koji će izaći kroz njegov monitor i brzinom svjetlosti popraviti DAS AUTO.
Svi to očekuju, svi znaju da od toga nema ništa, po 10 dana postavljaju glupa pitanja, a kod majstora neće niko, svi bi da voze auta od milion KM, a u održavanje da ne daju ni jebenog feninga i onda mi loši članovi kad popizdimo od debila.
Aj' zdravo!!!
 
Član
Eh moja b..... da imas kap mozga ne bi mlatio nego bi nešto napisao u vezi sa temom. Koja je svrha onda svih foruma? Da se pohvalis novim gumama ili presvlakama..pretpostvaljam da su u Laktasima u modi one čupave?

Ima preko pola stvari sto se mogu otkriti bez dijagnostile, pomoću obicnog alata, unimjera i manometra. Da je sporije jeste al i dijagnostika te nekad usmjeri pa mjeris neke otpore i napone.
Nebitno, mozete lock ili del temu
Poz
 
Član
Samo jos da dodam, upalio sam auto ;) Za kolege koji nemaju dijagnostiku neka se jave na pp ako treba pomoc.
 
Top