Član
Nešto u autu mi vuce struju iz akumulatora ali ne znam šta, to mi se dešava vec zadnjih 5 mjeseci auto nekada normalno pali nekad ne. Svaki dan ga vozam sve normalno i hop odjednom nece da upali izmjerim napon akumulatora taj dan 10,6. I onda moram puniti akumulator i kad se napuni normalno pali. Pa se onda zna destiti da auto normalno radi 10etak dana pa onda odjednom opet nece da upali. Kada se izmjeri izvlacenje struje nema ga skoro nikako nikad 0,01 uvijek. I meni tu nije ništa sa nicim jasno, vozio sam ga i kod majstora nije uspio naci kvar. Najveci problem u svemu tome je sto se to nekada dešava nekada ne, tako da kad ga i odvučem kod majstora ako se taj dan to nedesi neće naći kvar.... Uglavnom da navedem stvari do kojih nije sigurno: - sa zimom nema veze sigurno jer to traje još od ljeta, - do akumulatora nije 100% jer sam mjenjao 4 akumulatora i na svakom isto i trenutno je nov VARTA 70Ah u autu,- alternator puni snagom 14,3, - ne ne zaboravim ništa ugasiti u autu tipa svjetla itd. jer sam postao osjetljiv na to i stalno to pratim. Stvarno ne znam šta se dešava sa autom i nije mi ništa jasno.......
Trebao bih ako neko ima jako dobrog autoelektričara za preporučiti negdje u okolici Travnika.
Hvala unaprijed i pozdrav.
Trebao bih ako neko ima jako dobrog autoelektričara za preporučiti negdje u okolici Travnika.
Hvala unaprijed i pozdrav.