u nedjelju dan se nastavlja sa istim problemima sa nitrom kao i u subotu.. test voznja propada ...
nakon toga rjesavam konacno problem s nitrom i u kvalifikaciji opet vrijeme auta oko 13.6 ..
ponovo klasa 14...
krece redanje parova, prilaze suci iz parka vozaca i govore mi ti ides za ovim sto prolazi, a ja u retrovizoru vidim da zovu i Dinu (mog majstora) ...
nakon kracih konsultacija dogovaramo se da ja probijem u 13, a da on nastavi u 14, jer da smo isli oba puni, oba bi probili i to nije islo nikom u prilog...
tako je i bilo, odvezao bez greske i sa dobrom reakcijom ukupno vrijeme 13,6 ..
klasa 13 ..
jos dok smo stajali na cilju i cekali da nas vrate u park vozaca, skontam da cu staviti jos vecu kombinaciju dizni za nitro, pa sta bude...
sa ovom jednostavno nisam imao nikakvih sansi u 13-ci, a veci nitro bi mi mogao omoguciti da jos nadoknadim vremena u drugom dijelu staze, jer sam prvih 100m jos u subotu otpisao...
prvo pa musko :icon_biggrin:
prvi krug sa dadom - mrvicom (kadett turbo).
pobjegao mi je na startu, ali sam se u drugoj odmah poravnao sa njim.
treca,nitro i puni i odmicem mic po mic i ne mogu da vjerujem kako auto ide.. na nekih 300-320m dado je na mom zadnjem tocku i cujem samo glasno buum! , okrenem se i vidim ga i dalje pored sebe.. tako smo i prosli kroz cilj..
cekam vrijeme, kad javljaju da je neki problem sa kablom na mjernoj opremi i da nema vremena.. kasnije se ispostavilo da se dadi otkinuo blow off, izletio ispod haube i pogodio motalicu sa kablom, i ujedno i presjekao kabal...
nismo ponavljali voznju buduci da on vise nije mogao nastaviti utrku...
vrlo mi je zao sto se to njemu desilo, ali isto tako sto nemam vrijeme iz te voznje jer je to bila jedina voznja koju sam vozio pun do kraja u 13-ci...
krug 2
u drugom krugu protiv pliske (golf 2 turbo)
idealan start i mene i njega.. nitro odmah od druge i vec sam ispred.. treca opet nitro i dok odmicem i ocekujem ga jer znam da mu auto leti od trece, cujem prasak i vidim ga vec u retrovizoru.. drzim gas i dalje ali bez nitra, i onda na nekih 300m skroz pustam i gas jer vidim da je odustao.. vrijeme u ovoj voznji 13,6!
i zbog pliske mi je zao jer mu je auto super islo, ali eto, spletom okolnosti osvojio je pehar za trece mjesto sto moze biti barem mala utjeha..
ostala su jos 3 auta - zeleni porsche, laguna BMW i ja..
dragan (bmw) je vec bio lucky winner, a porsche zbog red light-a protivnika nije isao pun i tako sam ja sa vremenom 13,6 bio lucky winner (i to se ne vidja cesto
)..
porsche u polufinalu pravi RL, tako da vozim finale sa legendarnim laguna sped BMW-om e30 M5 iz gradiske..
nisam se nesto previse nadao, ali sam sebi rekao da cu se potruditi da barem race bude dobar.. na moju zalost, nakon osrednjeg starta, ali dobre druge fulam saltanje u trecu i tu je bio kraj zanimljivosti... bmw nestade u vidu magle
a meni ostade da se radujem prvom osvojenom peharu u 13-ci na domacim stazama...
svakako cestitke draganu na zasluzenoj pobjedi, i svaka cast sto je dovukao legendu ponovo na stazu!
eto, sve u svemu moram biti zadovoljan, dva dana, dva pehara, jos samo prvo mjesto fali
..
od osijeka ocekujem ako nista, onda sasvim sigurno novi licni rekord, jer cu voziti sa znatno vise nitra nego prosli put ...
cestitke i ostalim kolegama koji su napravili sjajne rezultate (peka,danko,dino,pliska, ali i galetu,zanu, te svima koje sam zaboravio
)
pozz i vidimo se u osijeku!!