Hellin far je jednostavno otvoriti, fenom za kosu mozes sve resiti, prepoznaces ga po metalnim osiguracima na krajevima i zalivenim poljem za maglenku. Valeo je drugi OEM proizvodjac i najcesce se ugradjuje u opcije fara sa maglenkom. Tezak je za otvaranje, ali ne i nemoguc, sredstvo za lepljenje nije osetljivo na temperaturu, ali zagrejavanjem bocnog pojasa staklenog dela plastika popusta i njenim blagim deformisanjem moze se otvoriti. Najbolje je poceti sa bocne strane fara i to iz donjeg ugla, a industrijskim fenom ravnomerno zagrejati citavu povrsinu fara.
OEM xenonski far je BOSCH, komplikovan je za otvaranje ali je opet bolji od Valea jer je plastika tela kvalitetnija i ne puca tako lako pod visokim temperaturama. Depo i ostali šlja-flja su komplikovaniji od svih navedenih jer je kvalitet izrade daleko nizi i moze doci do cepanja plastike usled zagrejavanja, ali opet sve se moze otvoriti jer se zagrejavanje vrsi na bocnom sastavu stakla, razbijanje stakla je poslednja opcija i ne preporucujem je jer ce uklanjanje komadica stkla oduzeti vise vremena nego sama demontaza i montaza novog.
Nakon otvaranja fara, ocistiti kanal sastava sa novim staklom i ako je potrebno, ponovo zarejati telo fara kako bi se prilagodilo novom aftermarket staklu koje sigurno ima odstupanja. Bez nanosenja mase za lepljenje isprobati staklo na far i utvrditi da ce dihtovati... uglavnom, ja sam sve ovo radio 4-5 puta, i kostalo me je para dok sam ispekao zanat.
Sretno!