ostecenje farbe

ostecenje farbe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako znaci ostetio sam farbu 1,cm sa 1,cm tj. mala kockica na sredini vrata..
auto je fiat punto plava boja obicna ...znaci nije metalik
i sad to je malo vise u dubinu osteceno,,,ja imam onaj obicni git od 3 KM
i da li da to predjem malo tim gitom i osmirglam i da probam ispolirati jer imam polir pastu od 15 KM novu...
da li ce to uspjeti ili moram naruciti original farbu i kod majstora uraditi?
i kako naruciti original farbu jer nemam nigdje na autu onaj broj farbe sto bude ispod haube ili gepeka a nema ga zato sto je ovo auto skroz farbano na novo i radjeno davno....
jbg
...
ja danas kupio neku farbu al nije to ta.... pa nezz sta da radim a moram ovo rijesiti!!!!

Član
to ako hoces da te minimalno izade odes gdje ima naprave ti boju u spreju kakva i je,,,,i gitujes to i sam 'flekujes'..a ako mozes vise izdvojiti para ti zagituj i kod lakirera na farbanje cjele strane i to je to ,,nije ni to puno skupo jer ta farda prilicno jeftina,

Član
ja sam u tome.to tako ne mozes uradit.mozes kistom lijepo ofarbat al bez k*nja.a ako oces k*t moras prosirit to na barem 5 sa 5.onda sprejom ofarbat i ispolirat vrata.najbolja solucija

Slazem se, ako vec mislis sam raditi, nemoj ocekivati da traje, jer: lim treba da se zastiti, pa tek onda da se kituje, a izmedju ti treba izolator, pa bi tek poslije mogao mozda sprejom. Tesko da ce iz spreja izaci ta nijansa, tj da se nece poznati. Ako imas problema sa odredjivanjem nijanse, potrazi radnju koja ima Color Dialog, spektro foto metar, uredjaj koji skenira podlogu i odredjuje nijansu boje. U BL imas kod Interexa u radnji taj uredjaj.

http://www.facebook.com/home.php#/pages/LAKIRANJE-AUTOMOBILA/248019601947?ref=nf

LAKIRANJEauta je napisao(la):
Slazem se, ako vec mislis sam raditi, nemoj ocekivati da traje, jer: lim treba da se zastiti, pa tek onda da se kituje, a izmedju ti treba izolator, pa bi tek poslije mogao mozda sprejom. Tesko da ce iz spreja izaci ta nijansa, tj da se nece poznati. Ako imas problema sa odredjivanjem nijanse, potrazi radnju koja ima Color Dialog, spektro foto metar, uredjaj koji skenira podlogu i odredjuje nijansu boje. U BL imas kod Interexa u radnji taj uredjaj.

http://www.facebook.com/home.php#/pages/LAKIRANJE-AUTOMOBILA/248019601947?ref=nf
hvala druze za savjet :D
pokusat cu to naci :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.