Član
RE: Calibra Turbo Stage 4 SM Chip
Jel to calibra iz Tuzle koju sam ja radio prije 2 god ?
Nemogu se sad sjetiti kako se zove vlasnik,reci mi ime vlasnika pa cu se sjetiti jel to ta calibra,ali... 320 ks na K16 turbu je moguce samo u trajanju od par "sekundi" i odmah se raspadne turbo.Ja taj motor nisam radio na tu snagu,neznam otkud vam taj podatak,uglavnom ta snaga je nemoguca na K16 turbu i na autu koje se vozi svaki dan.
Takodje meni nije poznato da postoji u BiH turbo calibra koja je brza od nukijevog golfa,golf ide 13.5 sec na 402 m a calibra tesko moze toliko brzo ici.
dado_ je napisao(la):Ima prijatelj slicnu kalibru, kod njega je bila 4x4 ali je stavio pozadi obični most, kaže da je sada puno brža, motor je turbo , urađen chip tuning. Na valjcima pokazuje 320KS, najveci problem je sa turbinom koja je radjena u Uzicu, uvijek napuni intercooler uljem, par puta je vracana na reklamaciju, ali uvijek se isto desi, vjerovatno je puno zavrti jer je blokada motora daleko preko 7000 i uvijek pusti. Bez problema dere BMW M3 2003 god, sve tdi cipovane masine ukljucujuci crnog golfa IV tdi za kojeg kazu da je najbrzi dizel u BIH.
Jel to calibra iz Tuzle koju sam ja radio prije 2 god ?
Nemogu se sad sjetiti kako se zove vlasnik,reci mi ime vlasnika pa cu se sjetiti jel to ta calibra,ali... 320 ks na K16 turbu je moguce samo u trajanju od par "sekundi" i odmah se raspadne turbo.Ja taj motor nisam radio na tu snagu,neznam otkud vam taj podatak,uglavnom ta snaga je nemoguca na K16 turbu i na autu koje se vozi svaki dan.
Takodje meni nije poznato da postoji u BiH turbo calibra koja je brza od nukijevog golfa,golf ide 13.5 sec na 402 m a calibra tesko moze toliko brzo ici.