Eh, evo prvih vecih i skupljih problema sa autom
Naime prije par dana primijetim da mjenjac tesko ide u brzine, znam da 100% nije tako bilo. Stanem na pumpi da natocim gorivo, pa cu rekoh sebi odmah do majstora, ali nakon sto ponovo upalih auto, sve radi savrseno.
Imao nekog posla i ne odem majstoru. Proslo par dana, desi mi se da kad sam upalio, mjenjac uopste nece ni u jednu brzinu. Kvacilo pritisnuto, ja poguram malo rucicu a auto cima. Ugasim, upalim - radi normalno.
Usaltam i pravac majstor. Po njegovom misljenju neka od opruga na lameli je pukla pa zapadne i pravi problem.
E sada, raditi se nesto mora, posao je veliki. Most mora dole da bi se mjenjac skinuo, tako da sam htio i sa vama da se posavjetujem sta bi se valjalo promijenuti. Zamajac funkcionise odlicno, nema nikakvih simptoma da je otisao (ali tek kad se sve otvori moze se nesto i tvrditi) .
Isao sam gledati cijene dijelova i kad sam dobio predracune mislio sam odmah auto poklonuti nekome
Set kvacila(korpa , lamela) sa plivajucim zamajcem i hidraulicnim druk lezajem - LuK = 1923KM
Druga opcija bi bila Valeo KIT4P sa konverzijom na fiksni zamajac = 1150KM
Treca opcija bi bila da se utvrdi stanje zamajca i ako je on dobar da se ugradi samo nova korpa i lamela koje kostaju 415KM , Da li bi ova treca opcija uopste dolazila u obzir, jer kako svi kazu da ovo treba da se mijenja sve u kompletu.
Otegoh ga momacki ali sta da se radi,
Pozz svima