Opel Vectra a 1.7 TD temperatura

Opel Vectra a 1.7 TD temperatura

mrmikac je napisao(la):
ma to je tako brate u opela.. i meni je tako rečeno..nije bas motor kod njih najbolji s tom temperatorom. znam sta govoris jer sam i ja kontao da je to neki problem..ali ne brini..ne moze ti na pravcu grijati tako jer imas odmah manje opterecenja i normalno da ti zrak s polja hladi motor onako malo.. nema brda, nema ni velikog opterecenja..
moze ti se pojaviti i u ravnici kada imas puno semafora i nekog cekanja po gradu tj.guzve..
eto kod mene ti je recimo sinoc bila 100 i upali se ventilator. a nisam ga vozio ni 15 min..ali je brdo bilo sve..bolje da ga tako pali ranije nego da ceka da digne koji stepen vise pa da ga onda pali. jer bi mozda tada moglo biti problema..

pošto ti je vectra 1995.god postoji mogućnost da imas kamenca i nekoga mulja i sl. u hladnjaku.. p aga isperi..neki su ti od forumasa znali promijeniti i hladnjak i tako rijesili problem..ali da ne dajes pare, probaj ga sada isprati..samo nemoj zaboraviti kada dođe hladnije vrijeme da ga opel isperes i naspes ANTIFRIZ. da ti ne ostane voda kada dođe zima..

i kao sto su ti već rekli prije, probaj i taj čep zamijeniti..ode ona mala gumica na njemu pa ti i to zna praviti problem jer se poremeti hlađenje zbog tog lufta na čepu..nema najbolju cirkulaciju vode..ne košta te ništa zamijeniti čep, ako već i nisi..

POZZZ

ganjam taj cep al nemogu nikako sposla da stignem kupit zatvaraju radnju kad ja zavrsim sposlom, kad ranije zavrsim kupicu ga, a jel problem ocistiti hladnjak, ili moram odvest nekom majstoru?
 
Član
ma ne znam sada da ga ti cistis..ovdje u Sa znam covjeka koji to radi..i ima neki fazon. jer radi pod pritiskom to ispiranje..kada ti zavrsi naspes antifriz, da ne zaboravis promijeniti vodu kada dođe hladniji period..i to je sve..

nisam gledao sta tacno radi, ali se nije dzaba to po pritiskom. da izbije to smeće iz njega..ja kupio novu bocu i eno odmah vidim u njoj tog taloga sto je vratilo nekada iz hladnjaka..pa cu ga nekada prije zime ocistiti..

pozzzz
 
Top