Član
Ja msm da to 90% ljudi na forumu nikad nebi pomislilo...
Ako je ista kubikaža uvijek će 16 ventilac manje trošit!!!!!
Ja msm da to 90% ljudi na forumu nikad nebi pomislilo...
Da ne mislis da ti pqmetujem i sve al auto o kom mastas od djetinjstva a ne znas makte ne osnovno onda si slabo mastao o njoj. Osnovno je motori koji dolaze u njoj snaga potrosnja. Ti cim to sam ne znas tesko da si ozbiljno mastao o tom autu. preporuka za 16v jer je potrosnja kao sa 8v rame uz rame a u idenju ogromna razlika
Start,ja sam trazi odgovor iz prve ruke i dobio ga preko Litle Dragona a to sto ti ne citas ono sto je prvo napisano ja ti nisam kriv,citiram ''radije bih joj ugradio dizel motor nego vozio na plin'' na sta si ti logicki trebao zakljuciti da je ne bih ni uzeo ako mi ne pase potrosnja. Selamne mogu a da ne pomislim da je ovo opet neka zajebancija...pa u ***** vise,calibra,da malo trosi,nece plin i takvu(u normalnom stanju) pilu bih upropastio dizelom. De ti kolega radije napravi resta...golfa cvaje dizel jer nazalost vec se vidi kako ce ta calibra zavrsiti....
Citao sam lauda i literaturu i razne postove na forumima sve sto sam mogao naci,ali htjeo sam da cujem iz prve ruke tacno i iskreno medutim po komentarima pojedinaca se vidi da se ovde nista ne moze normalno napisati a da neko ne trazi dlaku u jajetu i na osnovu toga pise komentare...Da ne mislis da ti pqmetujem i sve al auto o kom mastas od djetinjstva a ne znas makte ne osnovno onda si slabo mastao o njoj. Osnovno je motori koji dolaze u njoj snaga potrosnja. Ti cim to sam ne znas tesko da si ozbiljno mastao o tom autu. preporuka za 16v jer je potrosnja kao sa 8v rame uz rame a u idenju ogromna razlika
Prvo ne znas sta mi je u glavi i kako bih radio tako da dalje ne bih htjeo da komentarisem dalje uopste a i tebe i ostale bih zamolio da ne komentarisete vise jer sam dobio odgovor na moje pitanje tako da ...Kupi sine golfa dvojku dizela ili ako ne ideš u kafanu često uštedi za trojku es de i.
Hoćeš raditi restauraciju koje nema bez 10-15-20 hiljada maraka, a pitaš za potrošnju i ubacivanje dizela. Bog ti pomog'o. Restauracija nije mećanje lonca auspuha sa motora, naljepnica "turbo sport" preko pola šajbe, i one najjeftinije crvene presvlake preko izderanih sjedišta.
Nisam strucnjak sto se automobila tice al drago mi je uvijek nauciti nesto novo,hvala.Ako je ista kubikaža uvijek će 16 ventilac manje trošit!!!!!
Bice aBd radena otprilike kao ova http://www.calibra-club.de/galerie/osch06_files/Osch06_099.jpg jedine oscilacije mogu biti boja i felge, nadam se da ce se tebi i ostalima svidjet kako planiram da to izgleda.evo ovdje imas sve modele kalibre i sve o tim modelima sto bi te moglo interesovat
http://www.auto-data.net/en/?f=showSubModel&modeli_id=257
i meni je licno kalibra jedno od najljepsih auta i iskreno se nadam da ces je uzet i napravit od nje jedan lijep primjerak. sa srecom.