ja kad sam uzimao auto vlasnik je odjavio jer dobije povrat novca od osiguranja (ne znam koliko tacno),zatim sam ja otisao prijavio vozilo te platio samo osiguranje,registracija vazi do kada pise u saobracajnoj ne moras tehnicki raditi niti nista samo nova saobracajna
Kad kupujes auto registrovano vlasnik ga mora odjavit u svojoj opstini da bi ga ti prijavio u svojoj, registracija i dalje vazi, ne gubi se. Mozda je on imao musteriju koja je odustala, pa je zato takva situacija, uzmes broj tablica i provjeri u MUP-u sve i et, tu te ne moze zeznut niko, ili je uredno ili nije
pa to ti zavisi od auta do auta koliko je osiguranje za to auto sto uzimas toliko ces platiti
Ma nema povrata para od osiguranja, odakle vam ta prica. Auto kad se registruje to je to, prica zavrsena, registracija vazi godinu dana, ukoliko se mijenja vlasnik registracija se prenosi, nema povrata para. Ako je auto regano to je to, ukoliko je u ovom slicaju auto registrovan tebe sljeduje samo placanje prepisa i te administrativne stvari, to je max 30km, osiguranje ti i dalje vrijedi do datuma kad je registrovao prethodni vlasnik