emirEX_sa je napisao(la):
ma dizel skace pravo ali koliko sam saznao na OMV pumpama ostaje stara cijena 2.18. raspitaj se daki u tom OMV-u kod vas u Tuzli sta kazu, u Sarajevu ce kako kazu biti (ostati) ista cijena
Vidjecu veceras kad podjem kuci, mada moram nesto prokomentarisati vezano za OMW.
Znaci uvjek sam sipao tamo gorivo, i nikada nisam imao problema, naprotiv Audi, kako je starije auto, i obicni dizel zimi ima problema sa paljenjem, medjutim od prvi put kada sam nasuo na omw njihov alpine dizel nisam imao problem paljenja, znaci top top, medjutim po prv put u zivotu sad vozim benzinca, i ono totalni sam laik za to i nisam u toku gdje je bolje sipat ga u TZ, i samo nastavim na OMW, medjutim auto mi ubrzo pocne trzat i ujutro kad upalim radi 3 sec i ugasi se ... :icon_evil: poludio, auto staro 7 dana,... odem u servis, kad ono voda...
Prijatelj koji vozi Mazdu2 novu preporuci mi Energopetrol, stara pumpa u TZ ko je lokalac zna gdje je (kod doma za nezbrinutu djecu), a pumpa kakva je bila 89 takva je i danas, i naspem tamo gorivo, da bi sa istom kolicinom uspio 20% vise preci, auto bolje vuce, a trzanju ni traga... hmmm :icon_confused: da se covjek razocara u sve zivo....
Mislim nije direktno vezano za ovu temu, ali da ne otvaram jos jednu...bezveze..
Sto se tice poskupljenja, meni je nasut za 30KM kao i do sada pa koliko god da je..
Ako bude stani pani, moze se i biciklom