O.CT Audi Avant RS6 4.0 TFSI quattro – karavan samo za dovoljno hrabre

O.CT Audi Avant RS6 4.0 TFSI quattro – karavan samo za dovoljno hrabre

Član
1383066534_7.jpg


"Više ne znači i bolje" - kažu momci iz O.CT Oberscheider Tuning. Ova austrijska tjunerska kuća kao da je smisao svog uspeha tražila u izjavi Karla Abarta da nije problem tražiti više snage izvlačeći je iz velikih motora, ali da je prava umetnost dobiti snagu iz malenih motora.

Smatrajući tačnom tvrdnju koja je više svojstvena Italijanskoj školi dorade, oni su kako se na početku činilo napravili korak nazad u tjuningu . Glavni adut ovog projekta je priča njegovih tvoraca koju će pričati onome ko se bude pitao šta su to učinili sa vozilom. Uzeli se najsnažniji model Audija, aktuelni RS6 Avant karavan, i šta mislite šta su mogli jednom takvom automobilu da urade? Izvadili su mu motor!

Isti onaj V10 motor koji bez ustručavanja sa malo dorade koriste u Lamborghiniju. Zatim su doterali Audijevu A8 limuzinu i učinili joj isto to. I njoj su izvadili 4,0 litarski V8 motor i dobili dve preskupe karoserije, i dva motora ogromne kubikaže bez neke posebne namene. A onda su učinili nešto nesvakidašnje...

Na jedan sličan korak možda mogu da se odluče oni koji tjuniraju bez ikakvog rizika i troška, ali O. CT se već upustio u igru vrednu skoro 300.000 evra koju nije imalo smisla započinjati bez jako dobrog povoda. Naime, oni su motor od 5 litara sa 560 KS i 700 Nm obrtnog momenta izvadili kako bi stavili manji ali tjunirani, 4,0 litarski sa 670 KS i 880 Nm! Ovim hiruškim zahvatom stvorili su jednog od najsnažnijih predstavnika iz Ingolštada, Audi RS6 4.0 TFSI quattro "New". Tu nije kraj čudima, u takozvanoj Fazi 2, oni nude poboljšani izduvni sistem uz pomoć kojeg snaga motora raste na 680 KS!

Ugrađivanjem motora posao se nije završio. Trebalo je elektroniku motora uskladiti sa novim "telom" i obratno. Perfektnim usaglađavanjem parametara rezultat od 100 dostignutih kilometara za 3.9 sekundi smanjen je na 3.4! Maksimalna brzina povećana je na 300 km/h, a ako nekome ni to nije dovoljno, postoji opcija dodatnog podizanja maksimalne brzine specijalnim gumama na 320 km/h.

Da ovakav posao "isteraju" do kraja, sposobni su samo motivisani i uporni članovi O. CT ekipe. Oni ne beže od predrasuda koje su drugi stovrili o njima i ponosno nose titulu "ludih" tjunera, čije mušterije mogu da osete sve, samo ne dosadu u automobilima koji prođu kroz njihovu radionicu. U igranju i friziranju karakteristika kao da je zaboravljeno da se navede cena ovog "torpednog" karavana ili je to tek jedna od informacija namenjena retkim srećnicima koji se odluče na kupovinu.
1383066534_46.jpg

1383066534_65.jpg
 
Član
Maksimalna brzina povećana je na 300 km/h, a ako nekome ni to nije dovoljno, postoji opcija dodatnog podizanja maksimalne brzine specijalnim gumama na 320 km/h.

Ovo jako glupo zvuci kako god okrenes :D Ovo mi izgleda kao da je zensko napisalo :D
 
Top