Nuliranje analognog brojača kilometraže

Nuliranje analognog brojača kilometraže

Član
Nadam se da sam potrefio temu :D Zanima me da li se može analogni brojač kilometara nulirati i kojom metodom bez onog čekanja da pređe 999 999 kilometara :D :D
 
kad rukom brojac pocnes da vrtih gotovo je. nikad brojevi nece stajati i liniji. i to je ruzno. a da busilicom vratis na 0 ili okrenes milion trebace ti 4-5 busilica. jer traje i traje i traje.
 
rasklopis sat, skines kazaljku, skines podlogu, lagano podignes zub na brojcaniku i jedan po jedan stimas kako ti pase, samo ne treba na silu nego lagano, nisam na jednom vraco kilometre hehe
 
Član
I ja sam radio par puta, nije tesko, onu polugu sto ide kroz brojcanik i malo ga nakrivim, zatim samo fino podesim koliko treba, vratim brojcanik, zatim onu polugu i eto ga, ostaje samo sklopit sat
 
Član
Kazaljku moraš prebacit preko one igle da vidiš gdje stoji. Sat mora stajati uspravno tu je izvadiš i tu je vratiš kad završiš.
Ja sam ovako vraćo kilometre. Rastavio sve i ostavio brojčanik sa onim zadnjim zupčanikom. Malo štrapnuo wd-a po brojčaniku i zrakom vrtio zubčanik. Samo što ja nisam puno vratio, nekih 20-30 t km samo da mi stoji na okruglo pošto sam radio generalnu na motoru pa da znam koliko sam prešao.
Ako ćeš vraćat po 300-400 t km moraš više puta podmazivat wd-om da se ne pregrije
 
Član
I ja sam sebi na golfu podesio kilometre kada sam nabavio novi sat da znam koliko sam prešao. Nije teško ali trebaš imati samo strpljenja i polako raditi.

- Skineš sat iz auta.
- Odvrneš sve bočne glavne šarafe sa pozadine. Moraš sve jer su komponente napravljene da se spajaju međusobno i zavrću istim šarafom.
- Pogledaš pozadi na kojem dijelu ti je brojčanik i oko njega skineš ploču koja razvodi struju i otkopčaš bilo koje utikače.
- Ako si sve otpojio treba da imaš zasebno brojčanik.
- Uzmeš čačkalicu i samo prvi kolut koji broji metre pomakneš malo u suprotu stranu i odma se svi ostali otpoje da se mogu pomicat.
- Tako dok je prvi odmaknut ove ostale isto malo pomakneš i vrtiš dok ne dobiješ željenu cifru.
- Pregledaš sve još jednom i usput možeš i kazaljke malo očistiti štapićem za uši i acetonom (ali vrlo malo acetona).
- Sve vratiš opet suprotnim koracima i pičiš ponovo do 999.999 :D

Ja sam ovako kod sebe odradio pa možda pomogne kome. Pozz
 
Top