Novi Volkswagen Tiguan će imati 10-stepeni prenos

Novi Volkswagen Tiguan će imati 10-stepeni prenos

Član
novi-tiguan-1.jpg

Naredna generacija Volkswagenovog kompaktnog krosovera po imenu Tiguan, biće predstavljena početkom 2015. godine - tako bar vrdi britanski ’’Autoekspres’’.

Osim navodnog datuma, britanski magazin navodi da će automobil biti veći od svog prethodnika, koji će poslužiti kao osnova i za manji model, Taigun.

Druga generacija Tiguana će biti zasnovana na MQB modularnoj platformi, koja je već iskorišćena na mnogim modelima Volkswagen Grupe. Nove dimenzije će za posledicu imati ne samo povećanje zapremine prtljažnika, već i višemesta kako napred tako i pozadi.


Kao što je to slučaj sa osveženom Škodom Yeti, novi Tiguan će biti dostupan u dve verzije - "urban" i "SUV", koje će se razlikovati ne samo po izgledu, već i u mehaničkom smislu (kao i kod češkog krosovera).

"SUV" Tiguan će imati pogon na sva četiri točka, uz širok spektar elektronskih dodataka, a očekuju se i iznenađenja u ponudi motora.

Kupci će moći da biraju između 1,2-litarskog, 1,4-litarskog i 2,0-litarskog benzinskog agregata, dok će se u ponudi dizelaša naći motori zapremine 1600 i 2000 kubika.

novi-tiguan-2.jpg


Kao najveća novina, navodi se da će budući vlasnici nemačkog SUV-a moći da se odluče za novi 10-stepeni prenos sa duplim kvačilom.
 
Top