Novi Volkswagen Polo: stižu GTI, GTD i R varijante

Novi Volkswagen Polo: stižu GTI, GTD i R varijante

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
vw%20polo%20gti.jpg

Nakon što je novi Polo prvo predstavljen u verziji sa 5 vrata, a na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu i kao trovratni model i kao ekološki podobniji Polo BlueMotion, Volkswagen će u narednom periodu ponudu ovog svog modela proširiti sa još nekoliko zanimljivih varijanti.

Prvi je Polo GTI koji će pokretati 1.4 TSI benzinac sa 170 konja, poznat inače iz Seat Ibize Cupra (gde međutim razvija 10KS više).

U planu je i još snažnija R varijanta, koja će iz istog 1.4 TSI agregata izvlačiti 190KS, kao i najsnažniji Polo sa dizel motorom, nazvan GTD (imaće 1.6 TDI agregat ali nije poznata njegova snaga).

Sem ovih novih verzija, Volkswagen će proširiti i paletu Polovih karoserijskih varijanti, odnosno stižu Polo Cabrio, kao i nova generacija (pro)terenskog modela Polo Cross.
 
BHT Ovisnik
190ks:cool::cool: pravo fino
gledam jucer u autokuci,crveni novi polo,pravo lijep na njemu neke 5-okrake alu felge 14-15" u vrh glave,pravo ruzan izgleda,al inace jako fino auto:cool:
 
Danas sam imao priliku vozikati novog Polo-a, 1.6 TDI, cini mi se 85ks... mrtav konj...
Mnogo LAKSA voznja je definitivno u benzincu...

Kvacilo kao da je Golf 2, tvrdo-kruto u pm... mjenjac NECE na 40km/h iz trece u drugu, nekad nije htio nikako u prvu... pa onda pusti kvacilo - pa ponovo...
STabilnost je odlicna... ali vjerujem da je to postignuto upravo zbog tezine motora... koja se itekako osjeti u Polo-u...
Sve u svemu nije los, samo 2 expensive...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top