Novi Samsung SM3 (u Evropi kao Renault Fluence) i Samsung eMX

Novi Samsung SM3 (u Evropi kao Renault Fluence) i Samsung eMX

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
samsungsm3_580_0.jpg

Renault Samsung Motors (korejski deo Renault-Nissan alijanse, poznat po putničkim automobilima SM3, SM5 i SM7, kao i po SUV-u QM5 – bratu blizancu Renaulta Koleos) je na Salonu automobila u Seulu održao zvaničnu svetsku premijeru nove generacije modela SM3, koji u osnovi predstavlja limuzinsku verziju novog Renaulta Megane.

Ovde i podsećanje da je Renault kontrolu nad Samsungom preuzeo 2000. godine, a danas ima 80,1 % akcija ove korejske kompanije.

Novi SM3 (dugačak 462 cm, širok 181 cm, međuosovinsko rastojanje 270 cm) će biti dostupan i na pojedinim evropskim tržištima, i to kao Renault Fluence. Za pogon SM3 se inače brine novi H4M motor (nema konkretnijih detalja), uparen sa najnovijom X-Tronic CVT transmisijom.

Sem novog SM3 modela, Sammsung u Seulu predstavlja i novi koncept automobil eMX (eco-Motoring Experience), koga fabrika opisuje kao malo i zabavno vozilo, a za čiji nastanak je inače odgovoran tehnički centar "RSM Design" iz Giheunga.
samsungsm3_580_2.jpg

Konkretnijih detalja o eMX-u i nema baš puno, sem da je dugačak 4040 mm, da mu međuosovinsko rastojanje iznosi 2535 mm i da najavljuje neke nove modele korejske kompanije.
samsung%20emx%202009.jpg
 
Član
Jos cekamo Nokia biciklo i imamo ponudu, kupi smog, dobijes auto :D taman cijenom i kvalitetom su tu u rangu, Nokia mob i samsung auto :lol:
 
Član
zar niko majke vam nije cuo za Samsungova auta u Koreji...
samo kako je poceo propadat zbog krize, kupio ga Renault, koji danas ima oko 80% njihovih dionica...al postoje vec dovoljno dugo...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top