Nove fotografije: Megane Renaultsport 250

Nove fotografije: Megane Renaultsport 250

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član


Nakon gomile fotografija u jarko žutoj boji, stižu i prve namenjene onima koji žele konzervativniji pristup. Megane RS 250 sive boje karoserije deluje kao pun pogodak.

Megane RS 250 se lako razlikuje od standardnog kupea po restilizovanom prednjem spojleru, LED dnevnim svetlima, te proširenim lukovima blatobrana, koji su obezbedili prostor za 18" točkove. Zadnjim krajem dominira veliki centralni izduv i nezaobilazni difuzor.



Renaultsport verziju pokreće četvorocilidraš zapremine 2 litra asistiran twin-scroll turbo punjačem. Motor razvija 250 KS pri 5500 o/min i 340 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 3000 o/min.





Ovo predstavlja unapređenje od 20 KS i 40 Nm u odnosu na Mégane R26.R. Posebno je zanimljiv podatak da vozač ima na raspolaganju 80% maks.obrtnog momenta već od 1900 o/min. Snaga se prenosi putem 6-stepene manuelne transmisije.




Kao i ostali Renaultsport modeli i RS 250 je dostupan sa dva tipa ogibljenja: Sport i Cup. Standardna Sport šasija namenjena je entuzijastima, dok Cup već zalazi u domen ekstremnog, a da se radi o ozbiljnom paketu govori i činjenica da su modeli sa Cup šasijom opremljeni i zatvaračem diferencijala.

 
IGY je napisao(la):
konacno da nesto kako treba naprave

A sta je Petarda,Clio williams,clio trophy,megane R26 ili R26.R da ne spominjem? De ba Igy...

Negooo nemam rijeci,wooow,wooow:icon_eek: Izgled mu je ne malo opasan,nego brate mili,'ladno bi odbio scirocca pored ove mean machine.(al onog sivog;) )

naravno uvijek bi odbio scirocca pored ove verzije megane,ali mislio sam na izgled,jer ovaj vise zadovoljava moj ukus.;)

Performanse i ponasanje na cesti tek cemo da vidimo,ali s obzirom da je renault cuven po ovjesu ne bi trebalo da zapinje iđe;)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top