Nova Škoda Joyster će koštati 5.000 evra?

Nova Škoda Joyster će koštati 5.000 evra?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Skoda%20joyster%20mini.jpg

Dok se čeka na premijeru serijske verzije Volkswagenovog koncepta up! (najverovatnije će poneti ime Lupo, koje je VW već koristio za svoj mali automobil predstavljen 1998. godine), stižu informacije da će se Škodina varijanta tog malog gradskog modela prodavati po ceni od samo 5.000 evra.

Po nezvaničnim vestima iz Nemačke, Škoda će svoju verziju nazvati Joyster (tako se inače zvao i Škodin koncept automobil sa Salona automobila u Parizu 2006. godine), a na tržištu će se pojaviti odmah posle lansiranja brata va VW oznakom.

Ovde je zanimljivo i poređenje sa Tatom Nano. Naime, po planovima indijske kompanije, prodaja Nanoa u Evropi (naravno, znatno modifikovanim u odnosu na indijsku varijantu) treba da počne krajem 2010. ili najkasnije početkom 2011. godine, i to po ceni koja po najavama neće biti mnogo manja od one za Škodu Joyster.

Sem sa VW i Škodinim znakom, ovaj mališan će se prodavati i kao Seat (naslediće nekadašnju Arosu), a i Audi bi na njegovoj osnovi trebalo da napravi svoj elektroauto A0 ili E1 za 2014. godinu.

Što se samog Volkswagen Lupa tiče, on se od koncepta up! sa frankfurtskog Salona 2007. dizajnerski neće bitnije razlikovati (promene se svode na modifikovana svetla, branike i retrovizore i za 50 mm duži "nos"), a kako stvari sada stoje, nudiće se sa dizel motorom od 1,2 litra (75KS i 185 Nm) i benzincem od 1,0 ili 1,2 litra.

Svi modeli će imati rezervoare za gorivo od 35 litara i točkove od 14 inča, prtljažnik od 200 litara, dok će težina osnovnog modela biti oko 830 kg.
 

MTR

Član
da je tata nano jedini auto na svijetu ja bi pjeske hodao . cuj TATA NANO , ko kad ti tata kuci dolazi a nana pita ko je sine a ti ono TATA , NANO , TATA....hahahahahahahahahahahahah
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top