Nova Fiat Linea stiže 2015. godine

Nova Fiat Linea stiže 2015. godine

Član
1383722109_8.jpg



Fiat je na osnovi još uvek aktuelnog Grande Punta 2007. godine predstavio skladno stilizovani Linea sedan. Prodaja nije išla očekivanim tempom ali je i pored toga automobil zabeležio pozitivne kritike tržišta. Ipak, njegova forma je ograničila veću zastupljenost na bogatijim tržištima jer su mali sedani uglavnom popularni u Španiji, Turskoj i ostatki Istočne Evrope.

No, ni kod sličnih automobila drugih brenodova situacija nije ništa drugačija. Dodatni razlog za lošu prodajnu klimu je i dalje negativan trend opšte prodaje u Evropi. Ipak, lukavi strateg Sedgio Marchionne, CEO Fiata, je i ranije najavio da će Evropa dostići dno po prodaji negde oko 2014. godine i do tada stopirao sva veća ulaganja u obnovu proizvodne ponude. Do tada, fokusirao se na zahvatanju što većeg udela u američkom Chrysleru, koji donosi preko potreban profit.

Zapravo, američkim novcem Fiat manerava da u narednim godinama upotpunosti obnovi ponudu italijanske kompanije. Taj talas neće zaobići ni ponenuti Linea sedan, koji silazi iz turskih Bursa pogona. Tako, naslednik dolazi 8 godina od predstavljanja prve Linee, odnosno 2015. godine dok je lokacija proizvodnje ista.

Takođe, dimenzije malog sedana neće biti menjane, ali je sada na Fiatovim inženjerima da troškove snize kako bi ponudili zaista pristupačan autobil u skladu sa konkurencijom. A konkurencija je sve brojnija, od Peugeota 301/Citroena C-Elyseea, Škode Rapid pa do tandema iz Dačije, koji je sada sazreo.
 
Putovanja.ba
Administrator
Čudi me da Fiat nije odustao od ovog auta, po meni ovo je fula auto.
 
Član
Slabo se i prodaje a ružno i izgleda :p
Bolje da su uradili novu tempru il nešto slišno ovu lineu ugasiti skroz :D
 
Član
Auto je preskupo.Cijana koju su bili najavili na nasem trzistu je bila veca za 5000 KM od najavljene.
Za cijenu line, ja kupio octaviu sa puno vise dodatne opreme nego kod linee.
Iako sam bio zainteresovan za kupovinu prije nego se pojavila na nasem trzistu, odustao.
I nisam se pokajao sto sam :D
 
Top