Pa vi ljudi lupate ko maksim po diviziji...
molim vas, hvala na zalaganju ali zašto ne pročitate moj post do kraja.
evo ga sve sam objasnio hronološkim redosljedom na linku ispod
http://www.bhtuning.com/nizak-pritisak-u-leru-t-90012.html#pid1264413
prije nego što ste počeli pisati dalje...
-Suki- je napisao(la):
e sad drama nastaje kad se auto istjera na autoput pa se malo brze vozi sto kad se ulje ugrije i razrijedi, ponov se pali lampica, pisti zvizdi i ako je 20w60 unutra
Fino sam na postu napisao da sa jačim uljem ili aditivom svejedno, nemam problema sa paljenjem lampice u vožnji -pod gasom,večim obrtajima,niskim obrtajima na autoputu.
-Suki- je napisao(la):
ti nerazumes da sa 15W 40 ce stalno svijetliti lampca :icon_rolleyes:
nemojmo zaboraviti da je u 20w60 jos nasuo aditiv za pospješenje pritiska...tacnije med nepoznate gradacije...pretpostavljam 300W250 bi to bilo u prvodu
opet nisam uopšte to napisao da sam nasuo aditiv, jesam u 10w/40 ulje napisao na postu
FirellesMonster je napisao(la):
Savjetovao sam mu da naspe to ulje i zamjeni uljnu pumpu... on je nasuo 20W60 + neke aditive i opet ima slab pritisak... moze biti do uljne pumpe ili do pregustog ulja... mada i leteci lezajevi nemaju adekvatno podmazivanje sa tim pekmezom, mislim da je turbina odradila svoje... kao sto suki kaze, daj njemu auto i on ce ga nakon 20 km zakucati
kako misliš zakucati?
toki je napisao(la):
Kakav je zvuk motora? Prije nego se posumnja na lezajeve radilice, obicno se na osnovu lupanja i "mljevenja" moze dijagnosticirati.
S ovim motorom moze biti neki bezveze problem, ali posto mu je sve zivo rađeno, teško je odrediti problem. Ja bih krenuo od pumpe ulja.
A zna se desiti da majstori rade generalku, ali poslije na zalost motor bude samo za staro zeljezo.
Auto nakon okretanja ključa radi ko traktor, ama baš ko traktor isto se čuje, isto trese isto se ponaša.
Ne bi bilo loše da izčitate moj post gore još jednom, stavio sam link na početku.
Al u svakom slučaju hvala suki,fireless i toki
čim dođem do nekih para zamjenit ču ovo 20w50, za 15w40
koji savjetujete,mannol,ina delta?
zamjenit ču uljnu pumpu pa čemo vidjet, dok ne dođem do neke love vozit ču ga ovako pa kad odradim gore navedeno javim vam se opet.
molio bi sukija da objasni to 20km,
ne kontam da ti pogledaš auto ili šta
poz
p.s
allroad je napisao(la):
Lezajeve koje ti je on spomenuo za pritisak, vjerovatno je mislio na lezece lezajeve a ti su na radilici, ne skida se glava motora koliko ja znam jer je do dole u bloku.. Imaju leteci i lezeci lezajevi, za lezece ne znam jel stvaraju problem sa pritiskom ulja al leteci ako ne valjaju, pritisak ulja ne valja
Ja se sjecam da si ti pisao da si motor generalno radio, i trebao si odma majstoru vratit auto i reci rastavljaj opet i radi ponovo. Gusce ulje nije rjesenje problema, moze malo pomoci ali nije to to, taj auto bi trebao moci 10w40 da koristi
znal iko kakav uticaj onda imaju ti ležeći ležajevi na pritisak ulja? što mi je majstor spomenuo da se skida motor, nije me valjda htjeo izradit...
i kakve veze turbina ima sa pritiskom?